NAPELEM céges telephelyekre, ipari csarnokokra

Vállalati költségek csökkentése napenergiával

Céges telephelyek nagyobb energia igényére szabott napelem rendszerek, akár elektromos fűtéssel kombinálva a villany- és földgáz számlák kiváltására!

Vállalati imázs növelése

A vásárlók szemében már itthon is egyre fontosabb szempont az, hogy környezettudatos gyártók termékeit vásárolják. Döntsön napelem rendszer telepítése mellett, legyen az Ön cége is zöld!

Tipp: fűtsön ingyen árammal!

Mivel a napelem telepítés után a napenergia gyakorlatilag ingyen termeli Önnek az áramot, érdemes lehet túlméretezni a rendszert, majd részben vagy teljesen átállni az elektromos fűtésre.

Hosszú távú, időtálló befektetés

Mi csak a legjobb termékekkel dolgozunk, így a csúcsminőségű műszaki színvonallal akár 30 évnél is tovább élvezheti a napelem rendszereink által nyújtott előnyöket!

NAPELEM céges telephelyre KULCSRAKÉSZEN A SZAKÉRTŐTŐL

Cégünk komplex szolgáltatást nyújt a napelem kivitelezés terén; a helyszíni felmérés után megtervezzük a napelem rendszert, lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást, igény esetén felkutatjuk a finanszírozási lehetőségeket és ellátjuk a projekt teljes körű kivitelezését.
Napelem rendszer cégeknek
FONTOS: Mi csak a legjobb termékekkel dolgozunk!

CSÚCSMINŐSÉG = MIN. 30 ÉVES TERMELÉS

Mivel a telepített rendszereknek 30-40 évig önműködőknek kell lenniük, különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezetet használjuk, így telepítéseinknél a napelem technológia legnevesebb gyártóinak termékeihez ragaszkodunk (LONGi, Suntech, Q-Cells, SolarEdge, Huawei, SAJ, S-flex).
Stabilitás
A Bisnode csoport az „A” tanúsítvány kiállításával 2020-ban Magyarország pénzügyileg legstabilabb cégei közé rangsorolt minket!
Stabil cég minősítés

miért kérjen tőlünk  ajánlatot?

normál és optimalizált napelem csomagajánlatok

Három komplett napelem rendszer típusra teszünk ajánlatot, amelyek három műszaki szempontot és árszintet képviselnek: prémium kategóriás „hozambajnok” okos napelem rendszer, prémium kategóriás monokristályos „prémium árbajnok”, és felső-közép kategóriás polikristályos „basic árbajnok” napelem rendszereket kínálunk. A napelem telepítés árak is a fenti típusok szerint alakulnak.

német gyártmányű tartószerkezet

Cégünk a német S-flex napelemes rögzítéstechnika specialista tartószerkezeteit használja a napelem szerelés során. Több mint 20 éves gyártói tapasztalattal nyújtanak megoldást az összes szerelési típushoz (lapostetős, ferdetetős és földi tartószerkezetek) a német ipari szabványoknak (DIN) megfelelő minőségű gyártási technológiával.

opcionális karbantartás a maximális hozamért

Éves felülvizsgálatot kínálunk, amely tartalmazza a napelemek, tartószerkezet, kábelezés, DC, AC csatlakozódobozok, kapcsolódobozok, a hozzájuk tartozó villamos készülékek szemrevételezését és műszeres bemérése, villamos kötések ellenőrzése, valamint a napelem rendszer letakarítását
Napelem kivitelezés kedvező áron

Elektromos áram termelés 100%-ban környezetbarát technológiával!

A megújuló energiák használata az iparban is egyre nagyobb szerepet kap. A környezeti változásokhoz való alkalmazkodás és az energiafüggőség az alternatív energiák felhasználása felé fordítja már a magyarországi gyártó cégek figyelmét is.
A napelem rendszer a Napból érkező fényt alakítja át villamos energiává, így környezetkímélő megújuló energiával biztosítja a gyár elektromos áram energia igényének egy jelentős részét. Mivel a Nap egy állandóan rendelkezésre álló energiaforrás, a napelem rendszer árak tekintetében is kedvező befektetés.

50 kW-nál nagyobb kiserőmű méretű napelemes rendszer megtervezésében, engedélyeztetésében, kivitelezésében is számíthat ránk!
Napelemes fűtés kiépítése
Napelemes rendszer árak
Energoptimo - profi napelemek
Napelemes rendszerek profi csapattal

Milyen jellegű napelemes rendszert ajánlunk ipari ügyfeleink számára?

preferált márkáink

Longi Solar napelemes rendszerek
Seraphim Solar System napenergia
Q Cells napelemes rendszerek
Solar Edge napelemes rendszerek
Huawei
SAJ napelemes rendszerek
S Flex
Tree System

50 kw-os solaredge optimalizált smart rendszer lapostetőn

38 kw-os monokristályos rendszer trapézlemezes csarnok tetőn

A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A NAPELEM RENDSZER TELEPÍTÉSE KAPCSÁN

Milyen megtérülési idővel lehet számolni?

A megtérülési idő a konkrét projekttől függ, így minden beruházás előtt egyedi megtérülés-számítást végzünk.

Az azonban általánosságban elmondható, hogy eddigi napelemes projektjeinknél  az átlagos megtérülési idő 7-10 év között mozog. (Pályázati támogatás nélkül - pályázati támogatással ez 3-5 év lehet!) A megtérülési idő függ az áram fogyasztási adatoktól (mennyiség, vételi ár), a napelem rendszer méretétől és a beépített anyagok árától. 

Nem. 

Hálózatra kapcsolt napelemes rendszer esetén hiába termel a napelemes rendszerünk, nem tudjuk hasznosítani az áramot az áramszünet ideje alatt. Ennek az az oka, hogy az inverter védelmi rendszere biztonsági okokból lekapcsol áramszünet esetén.

Léteznek ún. szigetüzemű vagy hibrid rendszerek, amelyek a hálózattól függetlenül is tudnak termelni. Ezeknél a rendszereknél szigetüzemű inverter és a rendszerhez
kapcsolt akkumulátor biztosítja az áramot áramszünet esetén is.

 

A napelemekről a hó lecsúszik, mert a fény hatására a panelek némileg felmelegszenek, a hó elkezd olvadni és egy vékony filmréteg keletkezik, amitől előbb-utóbb lecsúszik a napelemekről hó.

A napelemes rendszer nem igényel tervezett, rendszeres karbantartást, azonban időnként szükséges a panelek tisztítása, mert a piszkos panel akár
5-20%-kal kevesebb áramot termel.

Emellett ajánlott a villamos rendszer és a rögzítő elemek átvizsgálására rutin ellenőrzést beiktatni, például egy-egy nagyobb vihar után.

 

A napelem modul minősége határozza meg a rendszer hatékonyságát. 

A három legfontosabb tényező, ami ezt befolyásolja:

Degradáció: a napelemek öregedésének mértéke, vagyis hogy évente hány %-ot
romlik a panel áramtermelő képessége. Fontos tudni, hogy a napelemes rendszer beindítását követő 9-12 hónapban minden napelem teljesítménye kb. 97%-ra csökken, majd ezt követően stabilizálódik a termelés és a továbbiakban jóval kisebb mértékben, a gyártók által megadott 0,5-1% éves degradáció mértékével romlik a teljesítmény.

Hőmérsékleti együttható: a környezeti hőmérséklet növekedése negatív irányba befolyásolja a napelemek termelését. A hőmérsékleti együttható megmutatja, hogy 1 C° fokos hőmérséklet emelkedés hatására hány %-ban romlik a napelem hatékonysága.

Alacsony besugárzási szinten mért hatékonyság: A napelemek akkor termelik a legtöbb áramot, ha a napsugarak merőlegesen érik el a napelem felszínét. A reggeli és esti órákban, vagy bárányfelhős időben azonban csak szórt fény jut el a felszínre és ilyenkor sok múlik azon, hogy ebből mennyit tud hasznosítani a napelemünk.
 

A napelemes rendszer az ún. ad-vesz mérő felszerelésével és beüzemelésével kezdi meg működését. A rendszer bekapcsolását mindig az áramszolgáltató végzi el. Azért fontos ezt tudni, mert a jogosulatlan bekapcsolást végző személlyel szemben az áramszolgáltató kártérítési igénnyel léphet fel, mindamellett hogy az addig megtermelt és hálózatra átadott áramot elveszítjük, mert nem számít bele az éves szaldó elszámolásba!

A telepítés és szerelés egy átlagos 5-10kW-os rendszer esetében 1-2 nap alatt elkészül.

A hosszadalmasabb folyamat az engedélyezés, ami általában 3 hónapot vesz igénybe mindegyik áramszolgáltatónál. 

 

Fontos, hogy mi mindig komplex projektet vállalunk, vagyis teljes mértékben elvégezzük az engedélyezést, beleértve a hálózati csatlakozással járó papírmunkát és a szolgáltatói egyeztetéseket is.

A tervezés és engedélyezés mellett beszerezzük a napelemeket, az invertert és a tartószerkezetet, valamint a kábeleket, kötődobozokat és egyéb szerelvényeket a szükséges mennyiségben mi biztosítjuk a napelemes rendszer megvalósításához.

A telepítéskor kollégáink a műszakilag szakszerű szerelés elvégzése mellett az esztétikai szempontokat is figyelembe veszik.

 

Ha a szaldó elszámolás azt mutatja, hogy többlet áll fenn, akkor a betáplált villamos energia többlet ellenértékét az áramszolgáltató visszafizeti nekünk, azonban a vételezési árhoz képest jelentősen alacsonyabb áron (a jelenlegi szabályokszerint a vételezési ár kb egyharmadát kaphatjuk vissza).

Mi azt tapasztaljuk, hogy a napelem tulajdonosok ritkán élnek a pénzvisszafizetés lehetőségével, inkább növelik otthonuk vagy vállalkozásuk kényelmét és elfogyasztják a többlet villamos energiát.

Ha a szaldó elszámolás azt mutatja, hogy a termelésünket meghaladja a fogyasztásunk, akkor a szokásos módon számlázza ki számunkra villamos energia hiányunk ellenértékét az áramszolgáltató.

A napelemünk nyáron jellemzően több áramot termel, mint amit elfogyasztunk, míg télen vételezni kell a hálózatból. A hálózatba betáplált és a felhasznált villamos
energia mennyiségét éves leolvasás alapján számolja el velünk az áramszolgáltató az ad-vesz mérőóra adatai alapján.

Az áramszolgáltató évente egy alkalommal olvassa le a mérőórát, és elkészíti éves elszámoló számlát. Ha a napelemes rendszerünk kevesebbet termelt, mint az aktuális éves felhasználásunk, akkor áramot kellett vásárolni, ha viszont többet, akkor a szolgáltató fizet nekünk.

A hálózat tehát egyfajta energiatárolóként viselkedik. Az áram mindkét esetben az
ún. ad-vesz mérőórán halad keresztül, amely méri a hálózatba visszatáplált és az onnan vásárolt energia mennyiségét, minkét irányban és ez alapján történik az éves szaldó elszámolás az áramszolgáltatóval (Elosztói Engedélyes).

Az éves energiafogyasztásunk határozza meg azt, hogy mekkora napelem rendszerre van szükségünk. 

Fontos, hogy a jövőbeli terveket is figyelembe vegyük. Például számolhatunk-e a jövőben otthonunkban egy elektromos autó töltésével, esetleg tervezünk-e klímát beszereltetni, vagy gondolkodunk-e elektromos fűtés megvalósításában? Ilyen esetben
érdemes bővíthető rendszerben gondolkodni, vagyis nagyobb inverterrel ellátott rendszert telepíteni.

Ezen kívül a tető tájolása, mérete, típusa, dőlésszöge is fontos szempont a tervezés során. Amennyiben árnyék esik a tető bizonyos részeire, akkor mindenképpen optimalizált okos napelem rendszerben kell gondolkodni. Az optimalizáció célja, hogy kiküszöbölje a napelemekre eső árnyék negatív hatását. 

 

 

Az engedélyezés során a telepíteni szándékozott napelemes rendszer névleges betáplálási teljesítményét mindig ellenőrizni kell. Fontos, hogy az Elosztói engedélyessel (E.ON, ELMŰ-ÉMÁSZ, NKM) kötött hálózathasználati vagy hálózatcsatlakozási szerződésedben rögzített ún. rendelkezésre álló teljesítmény ezt a számot elérje vagy meghaladja.

Ha a rendelkezésre álló teljesítmény kisebb, akkor teljesítménybővítésre lesz szükség.

Egyfázisú termelő berendezés általában 2,5 kVA-ig csatlakoztatható a kisfeszültségű hálózatra, 5 kVA egységteljesítmény felett kizárólag 3 fázisú inverter csatlakoztatása megengedett.

HMKE-nek, azaz háztartási méretű kiserőműnek számít minden maximum 50 kVA csatlakozási teljesítményű napelemes rendszer. Ez igaz magán- és vállalati felhasználók esetében is.

HMKE létesítéséhez az áramszolgáltató engedélye szükséges, ha a HMKE a közcélú
hálózatra csatlakozik és a hálózattal párhuzamos üzemben működik.

A napelemes rendszer részei: napelemes modulok (panelek), tartószerkezet, inverterek, valamint DC- és AC oldali kábelezés.

napelem típusa szerint lehet polykristályos, monokristályos és vékonyrétegű. A monokristályos napelemek hatásfoka a legjobb (14-18%), a polykristályos napelemeké 12-15%, míg a vékonyrétegű napelemek hatásfoka 5-8% között mozog. 

Az inverter alakítja át a napelemből érkező egyenáramot váltóárammá. Erre azért van szükség, mert a napelemek egyenáramot állítanak elő, a háztartási berendezések viszont váltóáramot használnak.

A tartószerkezet korrózióálló fémből készült szerkezet, amivel a napelemeket a tetőre vagy a talajra rögzítjük.

Energoptimo - napelem fűtés tervezés

Miért éri meg vállalkozásként napelem rendszer telepítése?


Magánszemélyek és vállalkozások egyaránt küzdenek a magas energiaárakkal, legyen szó elektromos áramról vagy éppen földgázról. A napelem kivitelezés megoldást kínál a problémára, kiszámíthatóvá téve az energiaellátást bárki számára.

Szemben a hagyományos energiahordozókkal, a napelem rendszerek nincsenek kitéve a világpiac szeszélyeinek, így lehetővé teszik, hogy minden felhasználó kockázatmentesen termelhessen áramot otthonában.
 

Amit a napelemes rendszerekről mindenképp tudni kell


A napenergia korlátlanul rendelkezésre álló, maximálisan környezetbarát energia, amely modern napelemekkel jó ár-érték arányban hasznosítható. Ha a megfelelő teljesítményű napelem rendszert használ, olyan technológiába fektet, amely nem szennyezi a környezetet, és csökkenti az energiaszolgáltatóktól való függést.

Egy napelem rendszer kevés karbantartást igényel, és évtizedekig képes energiát biztosítani. A napelemes technológia használatával nincs többé szükség földgázra, hiszen elektromos fűtőpanelekkel vagy hőszivattyús rendszerrel kombinálva a napenergia akár az egész fűtésrendszert képes ellátni árammal.
 

Napelem telepítés jó árakon


Szeretne Ön is spórolni a rezsin, és tenni a környezetért? Napelem telepítési szolgáltatásunk keretében kizárólag a legmagasabb minőségű anyagokat használjuk, és olyan szakemberekkel dolgozunk, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a napelemes technológiák terén.

Érdeklődjön a napelem rendszerek áraival kapcsolatban kollégáinknál!
Ingyenes előzetes ajánlatot kérne vagy kérdése van?
Hívjon minket bátran!
Energoptimo Kft.
Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

Adószám: 24926953-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-195780

Adatvédelmi nyilatkozat
Ügyfélfogadás
Hétfő: 08:00 - 16:00
Kedd: 08:00 - 16:00
Szerda: 08:00 - 16:00
Csütörtök: 08:00 - 16:00
Péntek: 08:00 - 16:00
Szombat: Előre egyeztetve
Vasárnap: Zárva vagyunk
Kapcsolat

Iroda: 2600 Vác, Gödöllői út 15.

Székhely és postacím: 2600 Vác, Gödöllői út 15.