ENERGIATÁROLÓS HIBRID, SZIGETÜZEMŰ, HÁLÓZATBA VISSZATÁPLÁLÓS napelem rendszerek lakossági igényekre optimalizálva

HIBRID NAPELEM RENDSZER hálózati betáplálással, akkumulátorral, okos fogyasztásszabályozóval (Huawei)

Egyszerre tud szigetüzemű és hálózatba visszatáplálóként működni. Amennyiben fogyasztásszabályozóval telepítjük, úgy leszabályoz a fogyasztás szintjére, azaz a rendszer annyit fog termelni, amennyit a háztartás / telephely el is fogyaszt. De képes a hálózati betáplálásra is, ebben az esetben a bruttó elszámolás vonatkozik a rendszerre. A rendszer a nappali napsütéses időszakban feltölti az akkumulátort, és a tároló kapacitásának erejéig éjszaka is el tud látni fogyasztókat, javítva a rendszer megtérülési idejét és a teljes fogyasztás kiváltását, ami így akár 70-80% is lehet.

SZIGETÜZEMŰ NAPELEM RENDSZER hálózattól független működéssel, akkumulátorral (Deye)

Az inverter nem csatlakozik a hálózatra, hanem szigetüzemben ellátja a fogyasztókat. Ha szeretne teljesen függetlenedni az áramszolgáltatótól és akkumulátorral ellátni a háztartás teljesen villamos energia fogyasztását, akkor a szigetüzemű rendszert érdemes választani. Az inverter DC fogyasztókat is el tud látni, például hőszivattyút vagy hőszivattyús melegvíz tárolót! Valós hibrid inverterrel a rendszer képes teljesen szigetüzemben és a hálózattal párhuzamosan is működni, az utóbbi esetben azonban le kell folytatni az áramszolgáltatói engedélyezést.

VALÓS FULL HIBRID NAPELEM RENDSZER hálózati betáplálással, de áramszünet esetén is működik, asszimetrikus fáziskezeléssel, a hagyományos, a hibrid és a szigetüzem minden előnye egy rendszerben! (Deye)

Minden igényt kielégítő, kompromisszummentes megoldás, amellyel teljes mértékben felhasználhatjuk a megtermelt energiát, így semmi nem megy kárba; szabályozhatjuk és 100%-osan meg is tilthatjuk a kitáplált energia mennyiségét, illetve az inverter rendelkezik egy "okos porttal", amelyre okos fogyasztókat csatlakoztathatunk a felesleges energia felhasználására. Tökéletesen kezeli a fázisasszimetriát, így nem jelent többet problémát a visszatáplálás korlátozás. Szünetmentes tápegységként (UPS) is tud működni: áramszünet esetén az akkumulátorra mindössze 4 mps alatt átkapcsol.

10 részes ingyenes hibrid napelem rendszer videósorozat!

Ebben a 10 részes videós tudásanyagban elsősorban a hibrid napelem rendszerek legfontosabb műszaki és gazdaságossági kérdéséit elemezzük és válaszoljuk meg érthetően, mindenki számára közérthető formában.

Hogyan növelheted hibrid napelem rendszered hatékonyságát az önfogyasztás maximalizálásával?  Meddig elegendő az akkumulátorban tárolt energia? Mi történik, ha elfogy az akksiból az energia és nincs napelemes termelés? Áramszünet esetén hogyan tud működni a hibrid napelem rendszerem? Mennyi egy hibrid napelem rendszer megtérülési ideje a bruttó elszámolási rendszerben?


ILYEN ÉS EHHEZ HASONLÓ KÉRDÉSEKET VÁLASZOLUNK MEG EBBEN A 10 RÉSZES INGYENES VIDEÓSOROZATBAN,
AMELY HIÁNYPÓTLÓ A NAPELEMES PIACON!
A 10 részes hibrid napelem rendszer videósorozat 2. része a videóra kattintva itt is megnézhető

SAJÁT FOGYASZTÁSRA TERMELŐ ENERGIATÁROLÓS ÉS VISSZATÁPLÁLÓS NAPELEM OTTHONRA KULCSRAKÉSZEN A SZAKÉRTŐTŐL

Cégünk komplex szolgáltatást nyújt; a helyszíni felmérés után megtervezzük a napelem rendszert, lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást, igény esetén felkutatjuk a finanszírozási lehetőségeket és ellátjuk a projekt teljes körű kivitelezését, majd wifis távfelügyeletét, éves karbantartását.
FONTOS: Mi csak a legjobb termékekkel dolgozunk!

CSÚCSMINŐSÉG = MIN. 30 ÉVES TERMELÉS

Mivel a telepített rendszereknek 30-40 évig önműködőknek kell lenniük, különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezetet használjuk, így telepítéseinknél a napelem technológia legnevesebb gyártóinak termékeihez ragaszkodunk (LONGi, Q-Cells, SolarEdge, Huawei, SAJ, Deye, S-flex).
Stabilitás
A Dun & Bradstreet a legmagasabb besorolású  „AAA” tanúsítvány kiállításával 2023-ban is Magyarország pénzügyileg legstabilabb cégei közé rangsorolt minket!
Bisnode csoport A tanúsítványa

miért kérjen tőlünk  ajánlatot?

akkupakkal ellátott prémium hibrid és szigetüzemű napelem rendszerek

Ajánlatunkban olyan akkupakkal ellátott prémium kategóriás hibrid napelem rendszer csomagokat javasolunk, amelyek képesek a hálózatba betáplálni és vételezni onnan, illetve akkumulátorral eltárolni a fel nem használt energiát, illetve áramszünet esetén full bakcup funkcióval is képesek működtetni a védett fogyasztókat

német gyártmányű tartószerkezet

Cégünk a német S-flex napelemes rögzítéstechnika specialista tartószerkezeteit használja. Több mint 20 éves gyártói tapasztalattal nyújtanak megoldást az összes szerelési típushoz (lapostetős, ferdetetős és földi tartószerkezetek) a német ipari szabványoknak (DIN) megfelelő minőségű gyártási technológiával.

opcionális karbantartás a maximális hozamért

Éves felülvizsgálatot kínálunk, amely tartalmazza a napelemek, tartószerkezet, kábelezés, DC, AC csatlakozódobozok, kapcsolódobozok, a hozzájuk tartozó villamos készülékek szemrevételezését és műszeres bemérése, villamos kötések ellenőrzése, valamint a napelem rendszer letakarítását

Energiatárolós hibrid vagy szigetüzemű napelem rendszert szeretnél otthonra vagy céges telephelyedre? Fontos, hogy garanciát is kapj a rendszer termelésére? Ajánlatkérésben gondolkozol, de nem tiszták a részletek? Mutatjuk a folyamatot az ajánlatkéréstől az éves karbantartásig!

Elégedett lakossági ügyfeleink

Dr. Hack-Handa József

Budapest

Egy barátom ajánlotta az EnergOptimot, így nem véletlenül választottam őket. Szerintem a profizmus példaképei. Egy korrekt ajánlat után, amikor valamin változtatni szerettem volna, pillanatokon belül megkaptam az új, korrekt ajánlatot. Ha valamit nem értettem, az ügyfélszolgálatuk azonnal válaszolt a kérdéseimre. A kivitelező csapat hatékonyságán meg még a szomszédok is csodálkoztak: tényleg, ennyi idő alatt megcsinálták? – kérdezték. Azóta is kapcsolatban vagyok az Energoptimoval és jó szívvel tudom ajánlani őket!

Bagány Csaba

Mályi

Borsod-megyei vagyok, de egy váci csapatban találtam rá az én napelemes kivitelezőmre! Az első pillanatban nagyon kedvesen, segítőkészen viszonyultak a kéréseimhez, gyakorlatilag nagyon hamar egy szinte baráti viszony alakult ki közöttük, ami óriási segítség volt, hiszen járatlan voltam a napelemek világában. A tervezés, engedélyezés során pontosan, határidőre vagy azelőtt elkészült minden szükséges anyag. Bármilyen kérésem, kérdésem merült fel a közös munkánk során, azonnal a segítségemre voltak, ráadásul mindent kedvesen elmagyaráztak, mi miért van.A kivitelező csapat egy külön történet! Pontosan érkeztek, minden, de tényleg minden is volt az autóban, jókedvűen, gyorsan, precízen dolgoztak! Délutánra kész volt a telepítés, a nap végére gyakorlatilag új barátokkal gazdagodtam! Azt hiszem, mindent elmond, hogy január első napjaiban kerestem meg a céget, március 12-én pedig megtörtént a beüzemelés, és azóta is termel a rendszer! Köszönöm, és maradjanak ilyenek, nagy kincs a mai világban!

Stegmájer Sándor

Budapest

2021-ben kerültem kapcsolatba a céggel. Egy meglévő családiház fűtési rendszerében a régi gázüzemű kazánt kívántam lecserélni elektromos üzeműre rendszer változtatás nélkül. A cég megtervezte azt a napelem rendszert ami egy elektromos Bosch kazánnal való radiátoros fűtési rendszernek megfelelő, amit fel is szereltettem. A kivitelezés minden részével maximálisan meg voltam elégedve. Pont most (november elején) volt a második évzárás - plusszal. Ezt figyelembe véve mind a két évben teljes egészében fedezte a rendszer a ház teljes energia szükségletét, ami a világítást, háztartást, fűtést, hűtést is bele értve! Mindenkinek csak ajánlani tudom a céget a nagy fokú hozzáértése miatt!

Jáni Krisztián

Dunakeszi

Nagyon sok helyről kértem ajánlatot mielőtt a napelemes beruházásba beleugrottunk. Rátok esett a választásom, és nem bántam meg. Korrekt részletes árajánlatot kaptam. Nemcsak azt a tipusu napelem panelt lehetett kerni ami az árajánlatban volt. Nagyon segitőkészek voltak a speciális igényeimnel is, és nem zárkóztak el ellentétben egy két másik céggel. Nagyon rugalmasak, mindent meg lehet velük beszélni. Gyorsan es precizen dolgoztak. Ha valamiben valtozas volt akkor idoben szoltak. Amit nagyon méltányolok, hogy az állami támogatás elszámolásban is nagyon segitőkészek voltak végig. Immár több mint 1 éve nagyon jól működik a felszerelt rendszerük. Kollégák között és családban is ajánlottalak Titeket, tudtommal mindenki Titeket válaszott és senki nem volt elégedetlen. Bátran ajánlom mindenkinek ezt a csapatot. Köszönettel a munkátokért!

Hogyan működik a HIBRID napelem rendszer?

Egyszerre tud szigetüzemű és hálózatba visszatáplálóként működni. Amennyiben fogyasztásszabályozóval telepítjük, úgy leszabályoz a fogyasztás szintjére, azaz a rendszer annyit fog termelni, amennyit a háztartás el is fogyaszt. De képes a hálózati betáplálásra is, ebben az esetben a bruttó elszámolás vonatkozik a rendszerre. A rendszer a nappali napsütéses időszakban feltölti az akkumulátort, és a tároló kapacitásának erejéig éjszaka is el tud látni fogyasztókat, javítva a rendszer megtérülési idejét és a teljes fogyasztás kiváltását, ami így akár 70-80% is lehet.

Kinek jó megoldás a SZIGETÜZEMŰ napelem rendszer?

Az inverter nem csatlakozik a hálózatra, hanem szigetüzemben ellátja a fogyasztókat. Ha szeretne teljesen függetlenedni az áramszolgáltatótól és akkumulátorral ellátni a háztartás teljesen villamos energia fogyasztását, akkor a szigetüzemű rendszert érdemes választani. Az inverter DC fogyasztókat is el tud látni, például hőszivattyút vagy hőszivattyús melegvíz tárolót! Valós hibrid inverterrel a rendszer képes teljesen szigetüzemben és a hálózattal párhuzamosan is működni, az utóbbi esetben azonban le kell folytatni az áramszolgáltatói engedélyezést.

VALÓS FULL HIBRID NAPELEM RENDSZER hálózati betáplálással, de áramszünet esetén is működik, asszimetrikus fáziskezeléssel, a hagyományos, a hibrid és a szigetüzem minden előnye egy rendszerben! (Deye)

Minden igényt kielégítő, kompromisszummentes megoldás, amellyel teljes mértékben felhasználhatjuk a megtermelt energiát, így semmi nem megy kárba; szabályozhatjuk és 100%-osan meg is tilthatjuk a kitáplált energia mennyiségét, illetve az inverter rendelkezik egy "okos porttal", amelyre okos fogyasztókat csatlakoztathatunk a felesleges energia felhasználására. Tökéletesen kezeli a fázisasszimetriát, így nem jelent többet problémát a visszatáplálás korlátozás. Szünetmentes tápegységként (UPS) is tud működni: áramszünet esetén az akkumulátorra mindössze 4 mps alatt átkapcsol.

preferált márkáink

Longi Solar napelem rendszerek
Seraphin Solar System napenergia
Q Cells napelem rendszerek
Solar Edge napelem rendszerek
Huawei napelem rendszerek
SAJ
S Flex
Tree System napelemek

drón referencia: nulla rezsis ház napelem fűtéssel, elektromos fűtéssel

A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS A VÁLASZOK

Milyen megtérülési idővel lehet számolni?

A megtérülési idő a konkrét projekttől függ, így minden beruházás előtt egyedi megtérülés-számítást végzünk.

Az azonban általánosságban elmondható, hogy eddigi napelemes projektjeinknél  az átlagos megtérülési idő 7-10 év között mozog. (Pályázati támogatás nélkül - pályázati támogatással ez 3-5 év lehet!) A megtérülési idő függ az áram fogyasztási adatoktól (mennyiség, vételi ár), a napelem rendszer méretétől és a beépített anyagok árától. 

Nem. 

Hálózatra kapcsolt napelemes rendszer esetén hiába termel a napelemes rendszerünk, nem tudjuk hasznosítani az áramot az áramszünet ideje alatt. Ennek az az oka, hogy az inverter védelmi rendszere biztonsági okokból lekapcsol áramszünet esetén.

Léteznek ún. szigetüzemű vagy hibrid rendszerek, amelyek a hálózattól függetlenül is tudnak termelni. Ezeknél a rendszereknél szigetüzemű inverter és a rendszerhez
kapcsolt akkumulátor biztosítja az áramot áramszünet esetén is.

 

A napelemekről a hó lecsúszik, mert a fény hatására a panelek némileg felmelegszenek, a hó elkezd olvadni és egy vékony filmréteg keletkezik, amitől előbb-utóbb lecsúszik a napelemekről hó.

A napelemes rendszer nem igényel tervezett, rendszeres karbantartást, azonban időnként szükséges a panelek tisztítása, mert a piszkos panel akár
5-20%-kal kevesebb áramot termel.

Emellett ajánlott a villamos rendszer és a rögzítő elemek átvizsgálására rutin ellenőrzést beiktatni, például egy-egy nagyobb vihar után.

 

A napelem modul minősége határozza meg a rendszer hatékonyságát. 

A három legfontosabb tényező, ami ezt befolyásolja:

Degradáció: a napelemek öregedésének mértéke, vagyis hogy évente hány %-ot
romlik a panel áramtermelő képessége. Fontos tudni, hogy a napelemes rendszer beindítását követő 9-12 hónapban minden napelem teljesítménye kb. 97%-ra csökken, majd ezt követően stabilizálódik a termelés és a továbbiakban jóval kisebb mértékben, a gyártók által megadott 0,5-1% éves degradáció mértékével romlik a teljesítmény.

Hőmérsékleti együttható: a környezeti hőmérséklet növekedése negatív irányba befolyásolja a napelemek termelését. A hőmérsékleti együttható megmutatja, hogy 1 C° fokos hőmérséklet emelkedés hatására hány %-ban romlik a napelem hatékonysága.

Alacsony besugárzási szinten mért hatékonyság: A napelemek akkor termelik a legtöbb áramot, ha a napsugarak merőlegesen érik el a napelem felszínét. A reggeli és esti órákban, vagy bárányfelhős időben azonban csak szórt fény jut el a felszínre és ilyenkor sok múlik azon, hogy ebből mennyit tud hasznosítani a napelemünk.
 

A napelemes rendszer az ún. ad-vesz mérő felszerelésével és beüzemelésével kezdi meg működését. A rendszer bekapcsolását mindig az áramszolgáltató végzi el. Azért fontos ezt tudni, mert a jogosulatlan bekapcsolást végző személlyel szemben az áramszolgáltató kártérítési igénnyel léphet fel, mindamellett hogy az addig megtermelt és hálózatra átadott áramot elveszítjük, mert nem számít bele az éves szaldó elszámolásba!

A telepítés és szerelés egy átlagos 5-10kW-os rendszer esetében 1-2 nap alatt elkészül.

A hosszadalmasabb folyamat az engedélyezés, ami általában 3 hónapot vesz igénybe mindegyik áramszolgáltatónál. 

 

Fontos, hogy mi mindig komplex projektet vállalunk, vagyis teljes mértékben elvégezzük az engedélyezést, beleértve a hálózati csatlakozással járó papírmunkát és a szolgáltatói egyeztetéseket is.

A tervezés és engedélyezés mellett beszerezzük a napelemeket, az invertert és a tartószerkezetet, valamint a kábeleket, kötődobozokat és egyéb szerelvényeket a szükséges mennyiségben mi biztosítjuk a napelemes rendszer megvalósításához.

A telepítéskor kollégáink a műszakilag szakszerű szerelés elvégzése mellett az esztétikai szempontokat is figyelembe veszik.

 

Ha a szaldó elszámolás azt mutatja, hogy többlet áll fenn, akkor a betáplált villamos energia többlet ellenértékét az áramszolgáltató visszafizeti nekünk, azonban a vételezési árhoz képest jelentősen alacsonyabb áron (a jelenlegi szabályokszerint a vételezési ár kb egyharmadát kaphatjuk vissza).

Mi azt tapasztaljuk, hogy a napelem tulajdonosok ritkán élnek a pénzvisszafizetés lehetőségével, inkább növelik otthonuk vagy vállalkozásuk kényelmét és elfogyasztják a többlet villamos energiát.

Ha a szaldó elszámolás azt mutatja, hogy a termelésünket meghaladja a fogyasztásunk, akkor a szokásos módon számlázza ki számunkra villamos energia hiányunk ellenértékét az áramszolgáltató.

A napelemünk nyáron jellemzően több áramot termel, mint amit elfogyasztunk, míg télen vételezni kell a hálózatból. A hálózatba betáplált és a felhasznált villamos
energia mennyiségét éves leolvasás alapján számolja el velünk az áramszolgáltató az ad-vesz mérőóra adatai alapján.

Az áramszolgáltató évente egy alkalommal olvassa le a mérőórát, és elkészíti éves elszámoló számlát. Ha a napelemes rendszerünk kevesebbet termelt, mint az aktuális éves felhasználásunk, akkor áramot kellett vásárolni, ha viszont többet, akkor a szolgáltató fizet nekünk.

A hálózat tehát egyfajta energiatárolóként viselkedik. Az áram mindkét esetben az
ún. ad-vesz mérőórán halad keresztül, amely méri a hálózatba visszatáplált és az onnan vásárolt energia mennyiségét, minkét irányban és ez alapján történik az éves szaldó elszámolás az áramszolgáltatóval (Elosztói Engedélyes).

Az éves energiafogyasztásunk határozza meg azt, hogy mekkora napelem rendszerre van szükségünk. 

Fontos, hogy a jövőbeli terveket is figyelembe vegyük. Például számolhatunk-e a jövőben otthonunkban egy elektromos autó töltésével, esetleg tervezünk-e klímát beszereltetni, vagy gondolkodunk-e elektromos fűtés megvalósításában? Ilyen esetben
érdemes bővíthető rendszerben gondolkodni, vagyis nagyobb inverterrel ellátott rendszert telepíteni.

Ezen kívül a tető tájolása, mérete, típusa, dőlésszöge is fontos szempont a tervezés során. Amennyiben árnyék esik a tető bizonyos részeire, akkor mindenképpen optimalizált okos napelem rendszerben kell gondolkodni. Az optimalizáció célja, hogy kiküszöbölje a napelemekre eső árnyék negatív hatását. 

 

 

Az engedélyezés során a telepíteni szándékozott napelemes rendszer névleges betáplálási teljesítményét mindig ellenőrizni kell. Fontos, hogy az Elosztói engedélyessel (E.ON, ELMŰ-ÉMÁSZ, NKM) kötött hálózathasználati vagy hálózatcsatlakozási szerződésedben rögzített ún. rendelkezésre álló teljesítmény ezt a számot elérje vagy meghaladja.

Ha a rendelkezésre álló teljesítmény kisebb, akkor teljesítménybővítésre lesz szükség.

Egyfázisú termelő berendezés általában 2,5 kVA-ig csatlakoztatható a kisfeszültségű hálózatra, 5 kVA egységteljesítmény felett kizárólag 3 fázisú inverter csatlakoztatása megengedett.

HMKE-nek, azaz háztartási méretű kiserőműnek számít minden maximum 50 kVA csatlakozási teljesítményű napelemes rendszer. Ez igaz magán- és vállalati felhasználók esetében is.

HMKE létesítéséhez az áramszolgáltató engedélye szükséges, ha a HMKE a közcélú
hálózatra csatlakozik és a hálózattal párhuzamos üzemben működik.

A napelemes rendszer részei: napelemes modulok (panelek), tartószerkezet, inverterek, valamint DC- és AC oldali kábelezés.

napelem típusa szerint lehet polykristályos, monokristályos és vékonyrétegű. A monokristályos napelemek hatásfoka a legjobb (14-18%), a polykristályos napelemeké 12-15%, míg a vékonyrétegű napelemek hatásfoka 5-8% között mozog. 

Az inverter alakítja át a napelemből érkező egyenáramot váltóárammá. Erre azért van szükség, mert a napelemek egyenáramot állítanak elő, a háztartási berendezések viszont váltóáramot használnak.

A tartószerkezet korrózióálló fémből készült szerkezet, amivel a napelemeket a tetőre vagy a talajra rögzítjük.

50 kW napelem rendszer árak
Ingyenes előzetes ajánlatot kérne vagy kérdése van?
Hívjon minket bátran és érdeklődjön a napelemes fűtési rendszerekről!
Energoptimo Kft.
Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

Adószám: 24926953-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-195780

Adatvédelmi nyilatkozat
Ügyfélfogadás
Hétfő: 07:00 - 15:00
Kedd: 08:00 - 16:00
Szerda: 08:00 - 16:00
Csütörtök: 08:00 - 16:00
Péntek: 08:00 - 16:00
Szombat: Előre egyeztetve
Vasárnap: Zárva vagyunk
Kapcsolat

Iroda: 2600 Vác, Gödöllői út 15.

Székhely és postacím: 2600 Vác, Gödöllői út 15.