VISSZWATTVÉDELMES, SZIGETÜZEMŰ, HÁLÓZATBA VISSZATÁPLÁLÓS napelem rendszerek céges telephelyekre, ipari csarnokokra

CÉGEKNEK A JELENLEGI ENERGIA ÁRAKON 2-3 ÉVES MEGTÉRÜLÉS MOST IS

Cégeknek továbbra is megéri napelem rendszerben gondolkodni, hisz a nappal megtermelt áramot nappal fel is tudják használni. Az 50kW-nál nagyobb ún. visszwatt-védelemmel ellátott ipari kiserőművek tökéletesen megfelelnek a jelenlegi szabályozási környezetnek akkumulátor nélkül is! A megtérülési idő jelenlegi áram árakkal tehát továbbra is csak 2-3 év!

ENERGIATÁROLÓS RENDSZERREL SZABADULJON MEG A HORRIBILIS KÖLTSÉGEKTŐL!

Az 50 kWp-et nem meghaladó céges napelem rendszerek esetében is lehetőség van energiatárolós hibrid vagy szigetüzemű rendszerek telepítésre, mindkét esetben a fogyasztási szokásokhoz méretezett akkupakkal. Az elszabadult áram árak miatt az akkumulátoros rendszerek még így is hamar megtérülő beruházást jelentenek.

VÁLLALATI IMÁZS NÖVELÉSE - LEGYEN AZ ÖN CÉGE IS ZÖLD!

A vásárlók szemében már itthon is egyre fontosabb szempont az, hogy környezettudatos gyártók termékeit vásárolják. A környezettudatos működés nem csak a fix költségeket csökkenti, hanem nagyszerű PR és marketing eszközként is szolgál. Ez a arculat bármely vállalat számára hasznos és pozitív visszajelzést generálhat a fogyasztóktól és a munkavállalóktól is. Döntsön napelem rendszer telepítése mellett, legyen az Ön cége is zöld!

HOSSZÚ TÁVÚ, IDŐTÁLLÓ BEFEKTETÉS

Mi csak a legjobb termékekkel dolgozunk, így a csúcsminőségű műszaki színvonallal akár 30 évnél is tovább élvezheti a napelem rendszereink által nyújtott előnyöket. A napelem rendszer nem csak kiszámíthatóbb költségeket jelent (hisz függetlenedhet az elszabaduló energia áraktól), de egyszeri beruházással tízmilliókat spórolhat cégének!

10 részes ingyenes hibrid napelem rendszer videósorozat!

Ebben a 10 részes videós tudásanyagban elsősorban a hibrid napelem rendszerek legfontosabb műszaki és gazdaságossági kérdéséit elemezzük és válaszoljuk meg érthetően, mindenki számára közérthető formában.

Hogyan növelheted hibrid napelem rendszered hatékonyságát az önfogyasztás maximalizálásával?  Meddig elegendő az akkumulátorban tárolt energia? Mi történik, ha elfogy az akksiból az energia és nincs napelemes termelés? Áramszünet esetén hogyan tud működni a hibrid napelem rendszerem? Mennyi egy hibrid napelem rendszer megtérülési ideje a bruttó elszámolási rendszerben?


ILYEN ÉS EHHEZ HASONLÓ KÉRDÉSEKET VÁLASZOLUNK MEG EBBEN A 10 RÉSZES INGYENES VIDEÓSOROZATBAN,
AMELY HIÁNYPÓTLÓ A NAPELEMES PIACON!
A 10 részes hibrid napelem rendszer videósorozat 2. része a videóra kattintva itt is megnézhető

VISSZWATTVÉDELMES ÉS VISSZATÁPLÁLÓS NAPELEM CÉGES TELEPHELYRE KULCSRAKÉSZEN A SZAKÉRTŐTŐL

Cégünk komplex szolgáltatást nyújt; a helyszíni felmérés után megtervezzük a napelem rendszert, lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást, igény esetén felkutatjuk a finanszírozási lehetőségeket és ellátjuk a projekt teljes körű kivitelezését, majd wifis távfelügyeletét, éves karbantartását.
Napelem rendszer cégeknek
FONTOS: Mi csak a legjobb termékekkel dolgozunk!

CSÚCSMINŐSÉG = MIN. 30 ÉVES TERMELÉS

Mivel a telepített rendszereknek 30-40 évig önműködőknek kell lenniük, különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezetet használjuk, így telepítéseinknél a napelem technológia legnevesebb gyártóinak termékeihez ragaszkodunk (LONGi, Suntech, Q-Cells, SolarEdge, Huawei, SAJ, S-flex).
Stabilitás
A Dun & Bradstreet a legmagasabb besorolású  „AAA” tanúsítvány kiállításával 2023-ban is Magyarország pénzügyileg legstabilabb cégei közé rangsorolt minket!
Stabil cég minősítés

miért kérjen tőlünk  ajánlatot?

akkupakkal ellátott prémium hibrid és szigetüzemű napelem rendszerek

Ajánlatunkban olyan akkupakkal ellátott prémium kategóriás hibrid napelem rendszer csomagokat javasolunk, amelyek képesek a hálózatba betáplálni és vételezni onnan, illetve akkumulátorral eltárolni a fel nem használt energiát, illetve áramszünet esetén full bakcup funkcióval is képesek működtetni a védett fogyasztókat

német gyártmányű tartószerkezet

Cégünk a német S-flex napelemes rögzítéstechnika specialista tartószerkezeteit használja a napelem szerelés során. Több mint 20 éves gyártói tapasztalattal nyújtanak megoldást az összes szerelési típushoz (lapostetős, ferdetetős és földi tartószerkezetek) a német ipari szabványoknak (DIN) megfelelő minőségű gyártási technológiával.

opcionális karbantartás a maximális hozamért

Éves felülvizsgálatot kínálunk, amely tartalmazza a napelemek, tartószerkezet, kábelezés, DC, AC csatlakozódobozok, kapcsolódobozok, a hozzájuk tartozó villamos készülékek szemrevételezését és műszeres bemérése, villamos kötések ellenőrzése, valamint a napelem rendszer letakarítását

Energiatárolós hibrid vagy szigetüzemű napelem rendszert szeretnél otthonra vagy céges telephelyedre? Fontos, hogy garanciát is kapj a rendszer termelésére? Ajánlatkérésben gondolkozol, de nem tiszták a részletek? Mutatjuk a folyamatot az ajánlatkéréstől az éves karbantartásig!

Elégedett vállalati ügyfeleink

Gere László

ügyvezető-tulajdonos, GERE-CSŐ-SZER Kft.

"Az EnergOptimo Kft. a napelem rendszer telepítésének folyamán az ügyfélkezelés során a tájékoztatásban, helyszíni szemle és felmérés a tervezés, engedélyeztetés ügyintézésben, korrekten és rövid határidőn belül, garanciával elvégezte. A kivitelezés során a javaslataikkal, szakszerű, gyors és pontos munkájukkal, maximálisan meg voltam elégedve. A leendő új ügyfeleiknek őszintén ajánlom, hogy az EnergOptimo Kft-t válasszák a napelemek telepítésére!"

Dragomán Zsolt

ügyvezető-tulajdonos, Dragomán Ingatlan Kft.

"Azért ajánlanám az Energoptimo Kft-t., mert a munkát precízen, megbízhatóan, gyorsan végezték el. Mindig, mindenben rendelkezésre álltak, folyamatos volt az egyeztetés. A megadott árajánlatban szereplő összeg lett a munka végén a fizetendő. Elvégezték az összes járulékos hivatalos papírmunkát is, a Szolgáltatókkal a kapcsolattartást."

Lakner László

ügyvezető-tulajdonos, Laknery Winey Kft.

"A projekt tervezéséhez tisztelet és együttműködési készség, a pályázatos anyagok kezeléséhez végtelen türelem, a kivitelezéshez pedig nagy szakértelem társul az Energoptimo-nál! Csak ajánlani tudom Őket!"

Podmaniczky János

ügyvezető-tulajdonos Podmaniczky Pincészet

"Korrekt szolgáltatást kaptam. Az ügyintézés gyors, pontos, segítőkész és udvarias volt. Örülök, hogy Önöket választottuk!"

Jakubovics Gábor

műszaki ellenőr, Nógrádker Zrt.

"A napelemes céges pályázat keretében több ajánlatot kértünk, melyekből az EnergOptimo Kft adta a számunkra legmegfelelőbbet. 6 telephelyen és áruházak tetőfelületén rendeltünk napelem telepítéseket. Korrekt költségvetéseket kaptunk, és a szakszerű kivitelezés során is jó együttműködést alakítottunk ki az irodai és a szerelő kollégákkal is. Ahol a teljesítést fák vagy más árnyékok befolyásolták, rugalmasan alkalmazták a megfelelő változtatásokat. A pályázat lezárásoknál is segítséget adtak. Jó kapcsolatokat alakítottak ki a társkivitelezőkkel, szigetelőkkel, villanyszerelőkkel is. A városkép is kedvezően változott a jó megjelenésű tetőfelületekkel. Erről képet is ajánlunk a referenciájukhoz. A felméréseknél korszerű drónokat is alkalmaztak. Kiváló munkájuk miatt további jelentős megbízásokat is adunk lízingben történő megvalósulásokhoz. Összegezve minden tekintetben ajánlani tudom a céget másoknak is!"

Elektromos áram termelés 100%-ban környezetbarát technológiával!

A megújuló energiák használata az iparban is egyre nagyobb szerepet kap. A környezeti változásokhoz való alkalmazkodás és az energiafüggőség az alternatív energiák felhasználása felé fordítja már a magyarországi gyártó cégek figyelmét is.
A napelem rendszer a Napból érkező fényt alakítja át villamos energiává, így környezetkímélő megújuló energiával biztosítja a gyár elektromos áram energia igényének egy jelentős részét. Mivel a Nap egy állandóan rendelkezésre álló energiaforrás, a napelem rendszer árak tekintetében is kedvező befektetés.

50 kW-nál nagyobb kiserőmű méretű napelemes rendszer megtervezésében, engedélyeztetésében, kivitelezésében is számíthat ránk!
Napelemes fűtés kiépítése
Napelemes rendszer árak
Energoptimo - profi napelemek
Napelemes rendszerek profi csapattal

Milyen jellegű napelemes rendszert ajánlunk ipari ügyfeleink számára?

Hogyan működik a HIBRID napelem rendszer?

Egyszerre tud szigetüzemű és hálózatba visszatáplálóként működni. Amennyiben fogyasztásszabályozóval telepítjük, úgy leszabályoz a fogyasztás szintjére, azaz a rendszer annyit fog termelni, amennyit a telephely el is fogyaszt. De képes a hálózati betáplálásra is, ebben az esetben a bruttó elszámolás vonatkozik a rendszerre. A rendszer a nappali napsütéses időszakban feltölti az akkumulátort, és a tároló kapacitásának erejéig éjszaka is el tud látni fogyasztókat, javítva a rendszer megtérülési idejét és a teljes fogyasztás kiváltását, ami így akár 70-80% is lehet.

Mikor jó megoldás a SZIGETÜZEMŰ napelem rendszer?

Az inverter nem csatlakozik a hálózatra, hanem szigetüzemben ellátja a fogyasztókat. Ha szeretne teljesen függetlenedni az áramszolgáltatótól és akkumulátorral ellátni a háztartás teljesen villamos energia fogyasztását, akkor a szigetüzemű rendszert érdemes választani. Az inverter DC fogyasztókat is el tud látni, például hőszivattyút vagy hőszivattyús melegvíz tárolót! Valós hibrid inverterrel a rendszer képes teljesen szigetüzemben és a hálózattal párhuzamosan is működni, az utóbbi esetben azonban le kell folytatni az áramszolgáltatói engedélyezést.

VALÓS FULL HIBRID NAPELEM RENDSZER hálózati betáplálással, de áramszünet esetén is működik, asszimetrikus fáziskezeléssel, a hagyományos, a hibrid és a szigetüzem minden előnye egy rendszerben! (Deye)

Minden igényt kielégítő, kompromisszummentes megoldás, amellyel teljes mértékben felhasználhatjuk a megtermelt energiát, így semmi nem megy kárba; szabályozhatjuk és 100%-osan meg is tilthatjuk a kitáplált energia mennyiségét, illetve rendelkezik egy "okos porttal", amelyre okos fogyasztókat csatlakoztathatunk a felesleges energia felhasználására. Tökéletesen kezeli a fázisasszimetriát, így nem jelent többet problémát a visszatáplálás korlátozás. Szünetmentes tápegységként (UPS) is tud működni: áramszünet esetén az akkumulátorra mindössze 4 mps alatt átkapcsol.

preferált márkáink

Longi Solar napelemes rendszerek
Seraphim Solar System napenergia
Q Cells napelemes rendszerek
Solar Edge napelemes rendszerek
Huawei
SAJ napelemes rendszerek
S Flex
Tree System

50 kw-os solaredge optimalizált smart rendszer lapostetőn

38 kw-os monokristályos rendszer trapézlemezes csarnok tetőn

A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A NAPELEM RENDSZER TELEPÍTÉSE KAPCSÁN

Milyen megtérülési idővel lehet számolni?

A megtérülési idő a konkrét projekttől függ, így minden beruházás előtt egyedi megtérülés-számítást végzünk.

Az azonban általánosságban elmondható, hogy eddigi napelemes projektjeinknél  az átlagos megtérülési idő 7-10 év között mozog. (Pályázati támogatás nélkül - pályázati támogatással ez 3-5 év lehet!) A megtérülési idő függ az áram fogyasztási adatoktól (mennyiség, vételi ár), a napelem rendszer méretétől és a beépített anyagok árától. 

Nem. 

Hálózatra kapcsolt napelemes rendszer esetén hiába termel a napelemes rendszerünk, nem tudjuk hasznosítani az áramot az áramszünet ideje alatt. Ennek az az oka, hogy az inverter védelmi rendszere biztonsági okokból lekapcsol áramszünet esetén.

Léteznek ún. szigetüzemű vagy hibrid rendszerek, amelyek a hálózattól függetlenül is tudnak termelni. Ezeknél a rendszereknél szigetüzemű inverter és a rendszerhez
kapcsolt akkumulátor biztosítja az áramot áramszünet esetén is.

 

A napelemekről a hó lecsúszik, mert a fény hatására a panelek némileg felmelegszenek, a hó elkezd olvadni és egy vékony filmréteg keletkezik, amitől előbb-utóbb lecsúszik a napelemekről hó.

A napelemes rendszer nem igényel tervezett, rendszeres karbantartást, azonban időnként szükséges a panelek tisztítása, mert a piszkos panel akár
5-20%-kal kevesebb áramot termel.

Emellett ajánlott a villamos rendszer és a rögzítő elemek átvizsgálására rutin ellenőrzést beiktatni, például egy-egy nagyobb vihar után.

 

A napelem modul minősége határozza meg a rendszer hatékonyságát. 

A három legfontosabb tényező, ami ezt befolyásolja:

Degradáció: a napelemek öregedésének mértéke, vagyis hogy évente hány %-ot
romlik a panel áramtermelő képessége. Fontos tudni, hogy a napelemes rendszer beindítását követő 9-12 hónapban minden napelem teljesítménye kb. 97%-ra csökken, majd ezt követően stabilizálódik a termelés és a továbbiakban jóval kisebb mértékben, a gyártók által megadott 0,5-1% éves degradáció mértékével romlik a teljesítmény.

Hőmérsékleti együttható: a környezeti hőmérséklet növekedése negatív irányba befolyásolja a napelemek termelését. A hőmérsékleti együttható megmutatja, hogy 1 C° fokos hőmérséklet emelkedés hatására hány %-ban romlik a napelem hatékonysága.

Alacsony besugárzási szinten mért hatékonyság: A napelemek akkor termelik a legtöbb áramot, ha a napsugarak merőlegesen érik el a napelem felszínét. A reggeli és esti órákban, vagy bárányfelhős időben azonban csak szórt fény jut el a felszínre és ilyenkor sok múlik azon, hogy ebből mennyit tud hasznosítani a napelemünk.
 

A napelemes rendszer az ún. ad-vesz mérő felszerelésével és beüzemelésével kezdi meg működését. A rendszer bekapcsolását mindig az áramszolgáltató végzi el. Azért fontos ezt tudni, mert a jogosulatlan bekapcsolást végző személlyel szemben az áramszolgáltató kártérítési igénnyel léphet fel, mindamellett hogy az addig megtermelt és hálózatra átadott áramot elveszítjük, mert nem számít bele az éves szaldó elszámolásba!

A telepítés és szerelés egy átlagos 5-10kW-os rendszer esetében 1-2 nap alatt elkészül.

A hosszadalmasabb folyamat az engedélyezés, ami általában 3 hónapot vesz igénybe mindegyik áramszolgáltatónál. 

 

Fontos, hogy mi mindig komplex projektet vállalunk, vagyis teljes mértékben elvégezzük az engedélyezést, beleértve a hálózati csatlakozással járó papírmunkát és a szolgáltatói egyeztetéseket is.

A tervezés és engedélyezés mellett beszerezzük a napelemeket, az invertert és a tartószerkezetet, valamint a kábeleket, kötődobozokat és egyéb szerelvényeket a szükséges mennyiségben mi biztosítjuk a napelemes rendszer megvalósításához.

A telepítéskor kollégáink a műszakilag szakszerű szerelés elvégzése mellett az esztétikai szempontokat is figyelembe veszik.

 

Ha a szaldó elszámolás azt mutatja, hogy többlet áll fenn, akkor a betáplált villamos energia többlet ellenértékét az áramszolgáltató visszafizeti nekünk, azonban a vételezési árhoz képest jelentősen alacsonyabb áron (a jelenlegi szabályokszerint a vételezési ár kb egyharmadát kaphatjuk vissza).

Mi azt tapasztaljuk, hogy a napelem tulajdonosok ritkán élnek a pénzvisszafizetés lehetőségével, inkább növelik otthonuk vagy vállalkozásuk kényelmét és elfogyasztják a többlet villamos energiát.

Ha a szaldó elszámolás azt mutatja, hogy a termelésünket meghaladja a fogyasztásunk, akkor a szokásos módon számlázza ki számunkra villamos energia hiányunk ellenértékét az áramszolgáltató.

A napelemünk nyáron jellemzően több áramot termel, mint amit elfogyasztunk, míg télen vételezni kell a hálózatból. A hálózatba betáplált és a felhasznált villamos
energia mennyiségét éves leolvasás alapján számolja el velünk az áramszolgáltató az ad-vesz mérőóra adatai alapján.

Az áramszolgáltató évente egy alkalommal olvassa le a mérőórát, és elkészíti éves elszámoló számlát. Ha a napelemes rendszerünk kevesebbet termelt, mint az aktuális éves felhasználásunk, akkor áramot kellett vásárolni, ha viszont többet, akkor a szolgáltató fizet nekünk.

A hálózat tehát egyfajta energiatárolóként viselkedik. Az áram mindkét esetben az
ún. ad-vesz mérőórán halad keresztül, amely méri a hálózatba visszatáplált és az onnan vásárolt energia mennyiségét, minkét irányban és ez alapján történik az éves szaldó elszámolás az áramszolgáltatóval (Elosztói Engedélyes).

Az éves energiafogyasztásunk határozza meg azt, hogy mekkora napelem rendszerre van szükségünk. 

Fontos, hogy a jövőbeli terveket is figyelembe vegyük. Például számolhatunk-e a jövőben otthonunkban egy elektromos autó töltésével, esetleg tervezünk-e klímát beszereltetni, vagy gondolkodunk-e elektromos fűtés megvalósításában? Ilyen esetben
érdemes bővíthető rendszerben gondolkodni, vagyis nagyobb inverterrel ellátott rendszert telepíteni.

Ezen kívül a tető tájolása, mérete, típusa, dőlésszöge is fontos szempont a tervezés során. Amennyiben árnyék esik a tető bizonyos részeire, akkor mindenképpen optimalizált okos napelem rendszerben kell gondolkodni. Az optimalizáció célja, hogy kiküszöbölje a napelemekre eső árnyék negatív hatását. 

 

 

Az engedélyezés során a telepíteni szándékozott napelemes rendszer névleges betáplálási teljesítményét mindig ellenőrizni kell. Fontos, hogy az Elosztói engedélyessel (E.ON, ELMŰ-ÉMÁSZ, NKM) kötött hálózathasználati vagy hálózatcsatlakozási szerződésedben rögzített ún. rendelkezésre álló teljesítmény ezt a számot elérje vagy meghaladja.

Ha a rendelkezésre álló teljesítmény kisebb, akkor teljesítménybővítésre lesz szükség.

Egyfázisú termelő berendezés általában 2,5 kVA-ig csatlakoztatható a kisfeszültségű hálózatra, 5 kVA egységteljesítmény felett kizárólag 3 fázisú inverter csatlakoztatása megengedett.

HMKE-nek, azaz háztartási méretű kiserőműnek számít minden maximum 50 kVA csatlakozási teljesítményű napelemes rendszer. Ez igaz magán- és vállalati felhasználók esetében is.

HMKE létesítéséhez az áramszolgáltató engedélye szükséges, ha a HMKE a közcélú
hálózatra csatlakozik és a hálózattal párhuzamos üzemben működik.

A napelemes rendszer részei: napelemes modulok (panelek), tartószerkezet, inverterek, valamint DC- és AC oldali kábelezés.

napelem típusa szerint lehet polykristályos, monokristályos és vékonyrétegű. A monokristályos napelemek hatásfoka a legjobb (14-18%), a polykristályos napelemeké 12-15%, míg a vékonyrétegű napelemek hatásfoka 5-8% között mozog. 

Az inverter alakítja át a napelemből érkező egyenáramot váltóárammá. Erre azért van szükség, mert a napelemek egyenáramot állítanak elő, a háztartási berendezések viszont váltóáramot használnak.

A tartószerkezet korrózióálló fémből készült szerkezet, amivel a napelemeket a tetőre vagy a talajra rögzítjük.

Energoptimo - napelem fűtés tervezés

Miért éri meg vállalkozásként napelem rendszer telepítése?


Magánszemélyek és vállalkozások egyaránt küzdenek a magas energiaárakkal, legyen szó elektromos áramról vagy éppen földgázról. A napelem kivitelezés megoldást kínál a problémára, kiszámíthatóvá téve az energiaellátást bárki számára.

Szemben a hagyományos energiahordozókkal, a napelem rendszerek nincsenek kitéve a világpiac szeszélyeinek, így lehetővé teszik, hogy minden felhasználó kockázatmentesen termelhessen áramot otthonában.
 

Amit a napelemes rendszerekről mindenképp tudni kell


A napenergia korlátlanul rendelkezésre álló, maximálisan környezetbarát energia, amely modern napelemekkel jó ár-érték arányban hasznosítható. Ha a megfelelő teljesítményű napelem rendszert használ, olyan technológiába fektet, amely nem szennyezi a környezetet, és csökkenti az energiaszolgáltatóktól való függést.

Egy napelem rendszer kevés karbantartást igényel, és évtizedekig képes energiát biztosítani. A napelemes technológia használatával nincs többé szükség földgázra, hiszen elektromos fűtőpanelekkel vagy hőszivattyús rendszerrel kombinálva a napenergia akár az egész fűtésrendszert képes ellátni árammal.
 

Napelem telepítés jó árakon


Szeretne Ön is spórolni a rezsin, és tenni a környezetért? Napelem telepítési szolgáltatásunk keretében kizárólag a legmagasabb minőségű anyagokat használjuk, és olyan szakemberekkel dolgozunk, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a napelemes technológiák terén.

Érdeklődjön a napelem rendszerek áraival kapcsolatban kollégáinknál!
Ingyenes előzetes ajánlatot kérne vagy kérdése van?
Hívjon minket bátran!
Energoptimo Kft.
Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

Adószám: 24926953-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-195780

Adatvédelmi nyilatkozat
Ügyfélfogadás
Hétfő: 07:00 - 15:00
Kedd: 08:00 - 16:00
Szerda: 08:00 - 16:00
Csütörtök: 08:00 - 16:00
Péntek: 08:00 - 16:00
Szombat: Előre egyeztetve
Vasárnap: Zárva vagyunk
Kapcsolat

Iroda: 2600 Vác, Gödöllői út 15.

Székhely és postacím: 2600 Vác, Gödöllői út 15.