Aktuális napelem rendszer pályázatok magánszemélyekNEK

Az idei évtől több lakossági napelem pályázat is elérhető vált, amely megkönnyíti a napelemes rendszerek kiépítésének finanszírozását.

Pályázni sok esetben körülményes, ezért fontos pontosan ismeri a különböző pályázati feltételeket. Az alábbiakban összeszedtük, mit is érdemes tudni a legújabb támogatási formákról. Ismerjen meg mindent a lakossági napelem pályázatok lehetőségeiről, valamint követelményeiről, és jelentkezzen a támogatásra Ön is sikeresen!

Otthonfelújítási támogatás – napelem pályázat magánszemélyeknek

Az Otthonfelújítási Program kifejezett célja, hogy segítse a családokat otthonuk korszerűsítésében, legyen szó bármilyen típusú felújításról vagy éppen energetikai korszerűsítésről. A program támogatása a napelemes rendszerek kiépítésére is kiterjed, így jó lehetőséget kínál azoknak bármely családnak modernizálni otthonát.

Amit az otthonfelújítási támogatásról mindenképp tudni kell:

 • Az Otthonfelújításai Program 50%-os támogatást nyújt legfeljebb 3 millió forint értékben, ám természetesen ennél kisebb összegre is lehet pályázni.
 • Csak akkor igényelhető napelem telepítés pályázat támogatása, ha a pályázó legalább egy gyerekkel rendelkezik.
 • A gyerek életkora legfeljebb 25 év lehet, de GYOD-ra jogosultak esetén nincs életkori megkötés.
 • Csak saját tulajdonú ingatlanra lehet pályázni, és egy ingatlanra kizárólag egyszer vehető igénybe a támogatás.
 • A támogatásnak nem feltétele a házasság, akár élettársi kapcsolatban élők vagy egyedülállók is igényelhetik.
 • Egy család csak egy ingatlanra veheti igénybe a támogatást, ezért ha sikeres pályázat után új ingatlanba költöznek, arra már nem lehet pályázni.
 • Fontos, hogy a pályázó minimum egy éves folyamatos, legfeljebb 30 nappal megszakított TB-jogviszonnyal rendelkezzen.
 • A pályázatra 2021. január elsejétől kezdődően folyamatosan lehet jelentkezni, 2022. december 31-ig.
 • Csak abban az esetben számolhatók el a költségek, ha azokat a pályázó számlával képes igazolni. Pályázni kizárólag a számlák ellenében utólag lehet.
 • A pályázaton elnyerhető összeg napelemes rendszerek kiépítésére is fordítható.
Aktuális napelemes pályázatok magánszemélyeknek

Napelem pályázat 100%-os vissza nem térítendő támogatásra

Mivel az Európai Unió egyre nagyobb hangsúlyt fektet a megújuló energiahordozókra való áttérésre, egyre nagyobb mértékben ösztönzik az uniós polgárokat ingatlanaik korszerűsítésére. Az új, RRF- 6.2.1 Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva című pályázat a napelemes beruházások teljes összegére vissza nem térítendő támogatást kínál, így aki megújuló napenergiába fektetne, mindenképpen érdemes élni a lehetőséggel.

A támogatás igényelhető tetőszerkezetre telepített, saját fogyasztás fedezésére kiépített napelemrendszer kivitelezésére vagy pedig tetőszerkezetre telepített, külön részletezett kapacitáskorlát mellett napelem rendszer létesítésére, fűtési rendszer hőszivattyúval való elektrifikálására, nyílászárók cseréjére, illetve villamosenergia-tároló beépítésére. A támogatás csak egyszer igényelhető.

A vissza nem térítendő lakossági támogatás főbb feltételei:

 • Csak saját tulajdonú ingatlanra lehet pályázni, a pályázónak legalább résztulajdonnal kell rendelkeznie.
 • Csak magyar adóazonosító jellel rendelkező magánszemélyek igényelhetik a támogatást.
 • Az ingatlanban résztulajdonnal vagy tulajdonnal rendelkező személyek előző évi adóbevallásában megállapított összes jövedelme egy főre vetítve nem lehet több, mint 4,85 millió forint.
 • A támogatásra pluszpontok igényelhetők a gyerekek számának függvényében (egy gyerek után plusz egy, kettő után plusz három, három vagy annál több gyerek után plusz négy pont jár). Azok is jelentkezhetnek, akiknek nincs gyerekük, nekik egy pluszpont jár.
 • További egy pluszpontot kapnak azok a pályázók, akik ingatlanja nem kedvezményezett járásban helyezkedik el, két pluszpontban részesülnek a jelentkezők a kedvezményezett járásban lévő ingatlanok után, és három pluszpont szerezhető, ha az adott ingatlan fejlesztendő járásban helyezkedik el.
 • Tetőre szerelt napelemek esetében maximum 2,9 millió forint támogatás kapható. Komplex rendszerek kiépítésekor (napelem rendszer energiatárolásra alkalmas akkumulátorral, hőszivattyús rendszer, nyílászáró csere) akár 11,3 millió forint is elnyerhető.
 • A támogatás pontos összege függ a kivitelezés műszaki jellegétől és az ingatlan műszaki állapotától is.
 • Otthonfelújítási támogatás, illetve CSOK mellett is elnyerhető a támogatás abban az esetben, ha nem ugyanarra a kivitelezésre vonatkozik a pályázat.
 • A napelem pályázat családi házra, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóházra, illetve hatlakásos társasházi és szövetkezeti ingatlanokra is benyújtható.
 • Kérdései vannak az elérhető napelem pályázatokkal kapcsolatban, vagy segítséget szeretne új napelemrendszer telepítésében? Hívjon minket!
Napelem pályázat 100%-os vissza nem térítendő támogatásra

Ingyenes ajánlatot kérne vagy kérdése van?

Hívjon minket bátran!
Energoptimo Kft.
Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

Adószám: 24926953-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-195780
Ügyfélfogadás
Hétfő: 08:00 - 16:00
Kedd: 08:00 - 16:00
Szerda: 08:00 - 16:00
Csütörtök: 08:00 - 16:00
Péntek: 08:00 - 16:00
Szombat: Előre egyeztetve
Vasárnap: Zárva vagyunk
Kapcsolat

Iroda: 2600 Vác, Gödöllői út 15.

Székhely és postacím: 2600 Vác, Gödöllői út 15.