Hőszivattyú vagy elektromos fűtés? Melyiket válasszam?

Hőszivattyú vagy elektromos fűtés? Melyiket válasszam?
2022.04.11.

A fűtés minden háztartás számára alapvető fontosságú szükséglet, hiszen a téli hónapokban nem ritka a mínuszfokokig húzódó hőmérséklet, és a kiszámíthatatlan időjárási viszonyok miatt a hideg időszak novembertől akár március végéig is eltarthat.

De mit tegyünk, ha modern megoldást szeretnénk? Mi lehet a legjobb választás?

Az elsődleges szempont: a pénztárcánk nagysága

Hazánkban még mindig a földgázalapú fűtésrendszerek a legelterjedtebbek, és sajnos azokból is a korszerűtlenebb megoldások. Rengeteg háztartás használ manapság is konvektort vagy elavult cirkóberendezést, hiszen a modernizálás költségekkel járhat, és a fosszilis energiahordozók még mindig az egyik legolcsóbb energiaforrásnak számítanak. Nem árulunk el nagy titkot azonban, hogy a fűtéskorszerűsítés költségei hamar megtérülhetnek, amennyiben az ember a megújuló energiaforrásokat választja.

Napelem fűtés vagy hőszivattyú?

Amikor napelemes fűtési rendszerekről van szó, általában a napelemek és a különböző, gazdaságos fűtőpanelek kombinációjáról beszélünk. Napelemek segítségével akár egy egész családi ház teljes áramellátása biztosítható lehet, de mindenképpen kiegészítheti a hálózati áram vett energiaigényünket, éppen ezért a Nobo elektromos fűtőpanelekből összeállított fűtésrendszer nemcsak rendkívül környezetbarát, de a rezsiszámlát is jelentős mértékben csökkentheti.

A másik népszerű, megújuló energiát hasznosító fűtési technológia a hőszivattyú. Ezek a rendszerek a környezetük hőenergiáját hasznosítják, így ha a családi házak esetében legelterjedtebb levegő-víz hőszivattyút választjuk, rendkívül energiahatékony módon oldható meg a lakás felmelegítése vagy éppen a nyári hónapokban való légkondicionálása. Természetesen a hőszivattyúk működéséhez is szükség van elektromos áramra, ami nem csak hálózatról, de akár napelemek segítségével is megoldható.

Szeretné környezetbarát és rezsibarát módon biztosítani otthona energiaigényét? Vegye fel velünk a kapcsolatot, és megtaláljuk a legjobb megoldást!

Vissza