Gázfűtésről Nobo fűtőpanelre? A legjobb választás!

Gázfűtésről Nobo fűtőpanelre? A legjobb választás!
2023.01.09.

A különböző fűtésrendszer-típusok összehasonlító energetikai elemzései mindig is slágertémának számítottak, de egy olyan, energetikailag válságos időszakban, mint a mostani, különösen megnőtt az érdeklődés modern fűtésrendszerek iránt.

Lássuk, miért is lehet érdemes Nobo fűtőpanelekre váltani a régi cirkórendszereket!

A gázfűtés hátrányai

A legtöbb háztartásban még ma is gázzal fűtenek, legyen szó akár elavult konvektoros megoldásoktól vagy éppen korszerűbb kondenzációs kazánokról. A konvektorok és kazánok ugyanakkor komoly és gyakran költséges időszakos karbantartást igényelhetnek a biztonságos üzemeléshez, így, ha régebbi rendszerekről van szó, hosszú távon is egyre nagyobb kiadásokkal kell számolni a fenntartáshoz a gázszámlák mellett.

Amióta a gáz ára az egekbe szökött, mindenki ott spórol a fűtéssel, ahol tud, azonban egy-egy nagyobb családi ház esetén ez szinte lehetetlen feladat komolyabb szigetelési és fűtésrendszer-korszerűsítési beruházások nélkül. Éppen ezért az elmúlt időszakban egyre több ügyfelünk keres meg minket azzal a kérdéssel: érdemes lehet-e elektromos fűtésre váltani a gázfűtést. A rövid válaszunk az, hogy igen, azonban a döntés előtt fontos lehet több szempontot is figyelembe venni.

Mindenképpen érdemes lecserélni a gázfűtést?

Természetesen nem feltétlenül, hiszen, ha egy nemrégiben felszerelt kondenzációs kazánról van szó, a rendszer még évekig jó hatásfokkal üzemelhet. Azonban, ha az ingatlanunkban olyan, elöregedett fűtésrendszer található, amely megérett a komolyabb felújításra vagy a teljes cserére, nem biztos, hogy érdemes újra gázfűtésbe fektetni – és a kulcs éppen a beruházási költségek nagyságában keresendő.

A megfelelő fűtésrendszer kiválasztásakor ugyanis éppolyan fontos figyelembe venni az energiahordozók környezetre gyakorolt hatását, összehasonlítani a gáz és az áram árát, valamint figyelembe venni, hogy milyen költségeket jelent a rendszer telepítése, illetve milyen karbantartásokra érdemes számítani hosszú távon.

A Nobo fűtőpanelek előnyei

Noha igaz, hogy jelenleg az áram ára még mindig magasabb a földgázénál, azonban, ha megfontoljuk, hogy milyen költségeket jelent a cirkórendszer vízvezetékeinek kiépítése, a kémény szakszerű kibélelése, a kazán engedélyeztetése, illetve az időszakos karbantartások, felmerülhet a kérdés, hogy érdemesebb-e inkább elektromos fűtőpaneleket használni.

A Nobo fűtőpanelek telepítése – a gázfűtéses megoldásokkal szemben – rendkívül egyszerű, akár házilag is megoldható, így rendkívül költséghatékony is. Mindössze azt kell figyelembe venni, hogy az ingatlan elektromos hálózata elbírja-e a megfelelő teljesítményű üzemeltetéshez szükséges panelek jelentette terhelést, és ha igen, a fűtőpaneleket elég a közeli konnektorokhoz csatlakoztatni.

Miért éri meg Nobo fűtőpanelt választani gázfűtés helyett?

  • Mert így minimálisra szorítható a kiépítés költsége: nincs vésés, és nem szükséges engedélyeztetés.
  • Mert a fűtőpanelek nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, ezért nem kell gyakori karbantartásra számítani.
  • Mert bárki egyszerűen felszerelheti őket.
  • Mert használatuk esetén nem kell tartani a szénmonoxid-mérgezéstől.
  • Mert napelem rendszerrel kombinálva különleges mértékű energiahatékonyság érhető el velük.

Nobo infrapanelek gázfűtés kiegészítőjeként

A Nobo fűtőpanelek rendkívüli előnye ugyanakkor, hogy kiegészítő fűtésként is használhatók. Amennyiben csupán csökkenteni szeretnénk a gázszámlát, ám nem szeretnénk teljesen lecserélni a meglévő kazánt és radiátorokat, néhány Nobo fűtőpanel kiegyenlítheti a rezsiköltségeket, így nem kell tartani a kifizethetetlen csekkektől.

Szeretne tanácsot kérni a Nobo panelek telepítésére vonatkozólag? Esetleg napelem rendszer telepítésével szeretné minimalizálni kiadásait? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vissza