A hibrid napelem rendszer és a szigetüzemű napelem rendszer közti különbségek

A hibrid napelem rendszer és a szigetüzemű napelem rendszer közti különbségek
2023.07.17.

Ha szigetüzemű napelem vagy hibrid napelem rendszer telepítésén gondolkozik – a kezdeti mérlegelés pillanataiban –, a következő néhány gondolat a segítségére lehet. A választást megelőző tudatos döntés ebben az esetben kulcsfontosságú, hiszen mindkét napelem rendszernek megvannak a maga előnyei, jellegzetességei; működésünkben kevés, ugyanakkor nagyon is lényeges különbségek vannak, amelyekkel Önnek is jó tisztában lennie. Ezeket, illetve egyedi fogyasztási szokásait jól átgondolva érdemes végleges döntést hoznia, ha pedig mindezek mellé némi szaktanácsadásra is szüksége lenne, hozzáértő csapatunkhoz bizalommal fordulhat.

Hibrid napelem rendszer vs. szigetüzemű napelem rendszer

  • Ameddig a hibrid napelem rendszer igen, addig a szigetüzemű napelem nem kapcsolódik az elektromos hálózathoz.
  • Egy hibrid napelem rendszer állandóan „elérhető” energiaforrást jelent míg, ha egy szigetüzemű változat akkumulátora lemerül, ameddig az újra el nem éri a minimális feltöltöttséget, addig nem áll a rendelkezésére más energiaforrás.
  • A szigetüzemű napelem rendszer árak némileg magasabbak a speciális, nagy kapacitású akkumulátoros kialakítás miatt.
  • Ameddig egy hibrid napelem rendszer lehetőséget biztosít az energia vételre és az eladásra is, addig a szigetüzemű napelem rendszer a szolgáltatótól teljesen függetlenítve működik.
  • Ami előny, az olykor hátrány is: ha áramszünet van, a hibrid rendszer akkumulátoros üzemmódja sem funkcionál, ellenben a szigetüzeművel, ami viszont igen.
  • Az olykor szeszélyes időjárás egy hibrid napelem rendszer működését nem (hiszen így mindig ott van B-variánsként a szolgáltató is), viszont egy szigetüzemű napelem rendszer üzemeltetését nagyban befolyásolhatja.

 

Ami pedig összeköti ezeket…
 

Legyen szó hibrid napelem rendszerről vagy szigetüzemű napelem rendszerről, az általunk kínált korszerű, környezettudatos és pénztárcabarát megoldások képesek kiszolgálni mind a lakossági, mind pedig a céges ügyfelek egyedi igényeit is.

Mielőtt meghozna egy ilyen hosszú, akár évtizedekre szóló döntést, érdemes minél alaposabban körbejárnia a témát. Szakértőink azért is dolgoznak, hogy megkönnyítsék a döntését. Ha megismerjük a személyes preferenciáit, a fogyasztási szokásait máris könnyebben tudunk javaslatokat tenni. Konzultáljon velünk, keressen minket elérhetőségeink valamelyikén! Munkatársaink a hibrid napelem inverter működéséről éppúgy adnak bővebb tájékoztatást, mint ahogy a hibrid napelem rendszer árakról is.

Vissza