• "A projekt-tervezéshez tisztelet és együttműködés, a kivitelezéshez pedig nagy szakértelem társul az Energoptimonál!" Lakner László, Lakner Winery

  "A projekt-tervezéshez tisztelet és együttműködés, a kivitelezéshez pedig nagy szakértelem társul az Energoptimonál!" Lakner László, Lakner Winery

 • "Extra igényeim voltak, ezek leszervezésében is partnerek voltatok. 5*-ot adok!" Apkó László, Schal-tech Kft.

  "Extra igényeim voltak, ezek leszervezésében is partnerek voltatok. 5*-ot adok!" Apkó László, Schal-tech Kft.

 • "Precíz, szervezett, összehangolt munkavégzés, pontosság, udvarias viselkedés." Kétdoki Kft., Dr. Gyergyói László

  "Precíz, szervezett, összehangolt munkavégzés, pontosság, udvarias viselkedés." Kétdoki Kft., Dr. Gyergyói László

 • „Ügyfélbarát hozzáállás, vevői igények pontos felmérésének személyes feltérképezése, az ügyféligények rugalmas kezelése” Bodócs József, Budapest

  „Ügyfélbarát hozzáállás, vevői igények pontos felmérésének személyes feltérképezése, az ügyféligények rugalmas kezelése” Bodócs József, Budapest

Energia optimalizálás garantált megtérüléssel

Keressen minket!

Kérdése lenne? Itt vagyunk, hogy segítsünk!

+3620 984 7328

+3670 385 6302

+3620 356 6600

service@energoptimo.hu

2600 Vác, Balassagyarmati út 29.

Hasznos Oldalak:

energia.lap.hu
futes.lap.hu
napelem.lap.hu 

Facebook oldal

Megosztás

Cégünk Fogyasztói Vélemény tanúsítvánnyal rendelkezik.

A "Fogyasztói Vélemény " tanúsítványt csak olyan vállalkozások érdemelhetik ki, melyek az ügyfelek visszajelzései alapján kifogástalan véleménnyel rendelkeznek a világhálón.

Napelem rendszer

50kW alatti háztartási méretű kiserőmű (HMKE) és 50-500kW közötti kiserőmű

 

Elektromos áram termelés 100%-ban környezetbarát technológiával!

A megújuló energiák használata az iparban is egyre nagyobb szerepet kap. A környezeti változásokhoz való alkalmazkodás és az energiafüggőség az alternatív energiák felhasználása felé fordítja már a magyarországi gyártó cégek figyelmét is.

Napelemes rendszer tervezése, kivitelezése

A napelem rendszer a Napból érkező fényt alakítja át villamos energiává, így környezetkímélő megújuló energiával biztosítja a gyár elektromos áram energia igényének egy jelentős részét.

Az ipari méretű napelemes rendszer megtervezésében, engedélyeztetésében, kivitelezésében is számíthat ránk!

Cégünk komplex szolgáltatást nyújt; a helyszíni felmérés után megtervezzük a napelem rendszert, lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást, igény esetén felkutatjuk a finanszírozási lehetőségeket és ellátjuk a projekt teljes körű kivitelezését.

Napelem rendszer kiépítésén gondolkodik? Mi elkészítjük a megvalósítási javaslatot!

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, amely után megkapja az optimális napelem rendszerre vonatkozó megvalósítási javaslatot, a pontos költség kimutatást és a megtérülési idő számítást (ROI) minden kifejezetten az Ön gyáregységére, ipari létesítményére!

 

Kérem az ingyenes napelem felmérést és ajánlatot!

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket!

Név *:
Cégnév *:
Telefonszám *:
E-mail: *:
Megvalósítás ideje *:Finanszírozás:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

A megadott adatok kezelése az adatvédelmi nyilatkozatunknak megfelelően történik

Évente több száz kW-ot telepítünk saját szerelő csapattal, akiknek sikeres munkáját a rendszerek tervezéséért felelős szolár tervező, valamint a projektek terv szerinti megvalósulását felügyelő műszaki vezető kolléga is segíti. Céges telephelyeken és családi házakon átadott referenciáink között megtalálhatóak a legkülönbözőbb héjazatra telepített rendszerek (nyeregtetős, lapostetős, trapézlemezes csarnokfedés, stb.), az egyedi gyártású kiemelő tartós megoldások, valamint a földi állványzatra telepített rendszerek is. Néhány kiemelt referencia munka, amelyekre büszkék vagyunk: Referenciák

 Miből áll egy napelem rendszer?

A napelemes rendszer részei: napelemes modulok (panelek), tartószerkezet, inverterek, valamint DC- és AC oldali kábelezés.

A napelem típusa szerint lehet polykristályos, monokristályos és vékonyrétegű. A monokristályos napelemek hatásfoka a legjobb (14-18%), a polykristályos napelemeké 12-15%, míg a vékonyrétegű napelemek hatásfoka 5-8% között mozog. 

Az inverter alakítja át a napelemből érkező egyenáramot váltóárammá.  

Milyen jellegű napelemes rendszert ajánlunk ipari ügyfeleink számára?

Kisvállalatok számára - 50kW alatti háztartási méretű kiserőmű (HMKE): 

Az 50kW névleges teljesítmény alatti rendszer a háztartási méretű kiserőmű. Kisvállalati és lakossági ügyfeleink számára az esetek döntő többségében ilyen kiserőműveket ajánlunk. Nincs szükség építési engedélyre, csak a hálózati csatlakozás kötött engedélyhez. Ezek a rendszerek olyan helyekre megfelelőek, ahol a meglévő éves fogyasztás és a kiserőmű termelése hasonló méretű. Az áramkereskedő köteles éves szaldó elszámolást alkalmazni.

Közép- és nagyvállalatok számára - 50-500kW közötti kiserőmű:

Nagyobb ipari ügyfeleink számára a jelentősebb áram fogyasztásuk miatt az 50kW névleges teljesítménynél nagyobb kiserőmű a megfelelő megoldás. Itt már szükség van a Kormányhivatal Mérésügyi és Biztonsági Hatóság (volt MKEH, Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal) építési engedélyére, és természetesen engedély kell a közhálózatra csatlakozáshoz is. Egy 500kW-os teljesítményű kiserőmű helyigénye körülbelül 1ha terület, speciális tartószerkezettel ez a terület igény azonban jelentősen csökkenthető is. A megtermelt áramot érdemes elfogyasztani, a szaldó elszámolás itt már nem alkalmazható. Néhány áramkereskedő azonban vállalja a túltermelés beszámítását. A termelt áramot eladni is lehet, a megújulókra érvényes kötelező átvételi (KÁT) rendszerben. 

Mind a HMKE, mind a kiserőmű méretű rendszerek telepíthetőek tetőre és földre is. A földre telepítés esetén magasabb költségekkel kell számolni a földi tartószerkezet magasabb ára miatt.

500kW feletti erőmű:

Magyarországon rendkívül ritka az ilyen méretű telepítés, elsősorban a nehézkes engedélyeztetési eljárás, valamint a gyenge hálózati rendszer és a villamos energiatárolás teljes hiánya miatt. Ipari ügyfeleink számára épp ezért nem szoktuk javasolni.

Napelemes parkoló:

Sok vállalatnál problémát jelent a hely hiány, mert földterületet nem szeretnének beáldozni, a tetőfelület azonban nem felel meg egy napelem rendszer számára. Ilyenkor lehet tökéletes megoldás a napelemes parkoló, amely a vállalat számára áramot termel, a parkoló autóknak pedig védelmet nyújt.

A napelemes parkoló készülhet fából (gerendákból), acélból vagy vasból. Mérete szabadon alakítható: 12 paneltől (1 autó) több száz panelig, korlátlan méretben.

 

Milyen megtérülési idővel lehet számolni?

A megújuló energiák esetében a megtérülési idő a konkrét projekttől függ, így minden beruházás előtt egyedi megtérülés-számítást végzünk, az eredményekre pedig később garanciát vállalunk.

Az azonban általánosságban elmondható, hogy eddigi napelemes projektjeinknél - az ipari létesítmények esetében - az átlagos megtérülési idő 7-10 év között mozog. (Pályázati támogatás nélkül - pályázati támogatással ez 3-5 év lehet!) A megtérülési idő függ az áram fogyasztási adatoktól (mennyiség, vételi ár), a napelem rendszer méretétől és a beépített anyagok árától.  

Milyen termékeket, márkákat használunk?

Széles termékpalettánknak és piacismeretünknek köszönhetően drágább (prémium minőségű) és költséghatékonyabb (megbízható felső-közép kategóriájú) szolár termékeket is tudunk ajánlani úgy, hogy ismertetjük a minőségi jellemzőket, előnyöket és hátrányokat. Az általunk javasolt termékek, a napelem és az inverter márkák mind kiváló minőségű és a legjobb ár-érték arányú termékek a szolár piacon.

Solaredge rendszer leírása: -hasznositsuk-okosabban-napelemeinket-.pdf

LONGi mono PERC félcellás napelem műszaki adatlapja: adatlap_lr4-60hph-370w_big-wafer.pdf

Suntech polikristályos PERC fécellás napelem műszaki adatlapja: en_superpoly_stp285_wfwmc4_285_280_275.pdf

Huawei inverterek műszaki adatlapja: hu_sheet_2-5ktl_210x297.pdf

hu_sheet_8-12ktl_210x297.pdf hu_sheet_8-12ktl_210x297.pdf

SAJ inverterek műszaki adatlapja: adatlap4k-10kplus-english.pdf

Solaredge inverterek műszaki adatlapja: solaredge-se4-17.pdf

Solaredge optimalizálók műszaki adatlapja: solaredge-p-series-add-on-power-optimizer-datasheet.pdf

S-Flex tartószerkezet műszaki adatlapja: sflex_rendszermegoldasok_hu.pdf

A napelem rendszer legfontosabb előnyei egy ipari vállalat számára:

1. Energia költségek csökkentése - kis- és középvállalatoknál akár a teljes áramfogyasztása kiváltása, nagyvállalatoknál átlagosan 2-6 havi áram fogyasztás megtermelése lehetséges.

2. Vállalati imázs növelése, társadalmi felelősségvállalás, CO2 kibocsátás csökkentése - a vásárlók szemében már itthon is egyre fontosabb szempont az, hogy környezettudatos gyártók termékeit vásárolják. 

3. Bővíthetőség - a napelemes rendszerek a későbbiekben igény szerint bővíthetőek. Egy esetleges telephely váltás esetén a napelemek költöztethetőek a céggel együtt, így a beruházás nem veszik el a költözéssel.

4. Hosszú távú befektetés - a napelemek élettartam 25-40 év.

5. Kisvállalatnak és nagyvállalatnak is megéri.

Általánosságban elmondható, hogy a termelő kisvállalatoknak, középvállalatoknak és nagyvállalatoknak is megéri napelemes rendszert telepíteni. A magyarországi engedélyeztetés sajátossága miatt azonban érdemes 500kW méret alatt maradni. Egy ilyen méretű rendszer 550-600.000 kWh áramot képes megtermelni egy évben.

Cégünk számtalan ipari referenciával rendelkezik, keressen minket a részletekért!

Gyártó üzemek, hűtőházak, műhelyek, ipari parkok, telephelyek világításának, technológiai áram szükségletének, meleg víz előállításának, fűtésének kiváltására vagy rásegítésére használhatóak az általunk forgalmazott és telepített napelem rendszerek.

Néhány kiemelt céges referencia:

70kW-os monokristályos napelem rendszer:

59kW-os full black smart PERC napelem rendszer:

11kW-os full black smart PERC napelem rendszer:

Szolgáltatásaink:

TERVEZÉS-KIVITELEZÉS

Tanácsadás, helyszíni felmérés

Felmérjük a gyáregység, ipari létesítmény energia igényét, a rendelkezésre álló területet, az épület jellemzőit. A helyszíni felmérés során megvizsgáljuk a napelem rendszer megvalósíthatóságát, megállapítjuk az esetleges technikai nehézségeket.

Megvalósítási javaslat, árajánlat

A helyszíni felmérés után elvégezzük a napelem rendszer méretezését. Az ipari létesítmény paramétereinek megfelelő és a vállalat számára optimális hozamot biztosító napelem rendszerre elkészül a megvalósítási javaslat, amelynek a napelem rendszerre vonatkozó konkrét árajánlat is a része (anyagköltség, tervezés, szerelés, engedélyeztetési díj, szállítási, fizetési feltételek, stb.).

Megtérülés-számítás

Az ajánlat része a megtérülés-számítás is, amely számszerűen kimutatja a projekt megtérülési idejét.

Engedélyeztetés

Lebonyolítjuk a teljes engedélyeztetési (hálózati csatlakoztatás) folyamatot. Ez az összes áramszolgáltató esetében igaz (ELMŰ-ÉMÁSZ, DÉMÁSZ, E.ON).

Kivitelezés, beüzemelés

Az elmúlt 20 évben nem csak Magyarországon, de Európában és más kontinenseken is sikerrel vettünk részt szolár projektek kivitelezésében. Magyarországon csak nagyon kevés olyan napelem kivitelező csapat létezik, akik ilyen számban tudnak referenciát felmutatni, 50kW feletti kivitelezések tekintetében pedig igazán fehér hollónak számít a tapasztalatunk. Ne bízza olyan cégre az ipari méretű napelem rendszer megtervezését és kivitelezést, aki még csak 50kW alatti háztartási méretű kiserőművet telepített! Cégünk tapasztalt kivitelező csapatától megbízható, precíz és összehangolt munkára számíthat!

PÁLYÁZATÍRÁS, FINANSZÍROZÁS

Finanszírozási, pénzügyi és pályázati tanácsadás

Partnereink számára pályázati tanácsadást nyújtunk, és pályázatíró partnercégünkkel együttműködve vállaljuk a dokumentáció teljes körű összeállítását.

 


Miért létfontosságú egy gyártó cégnek ma megújuló energiákban is gondolkodni?

Egy 2010-es kutatás alapján az ipari szektor Magyarországon fajlagosan 20%-kal több energiát fogyaszt az uniós átlagnál.

A megújuló energiák használata Magyarországon is növekvő tendenciát mutat - hisz míg 2011-ben a teljes energia felhasználás 13,1%-a származott megújuló energiából, addig 2012-ben ez a szám már 14,4% volt -, és az Európai Uniós szabályozások is erőteljesen az alternatív energiák használata felé irányítják az ipari vállalatok figyelmét. 2020-ra a teljes energia fogyasztás közel 20%-a kell, hogy megújuló energiaforrásból származzon, és ebből az ipar - mint a legnagyobb energia fogyasztó szektor - is jelentősen ki kell, hogy vegye a részét. 

Több mint költségcsökkentés.
Környezettudatosság, társadalmi felelősségvállalás, presztízs.

Az ipari energia felhasználása a költségstruktúra jelentős részét teszi ki minden gyártó vállalat esetében. Az alternatív energiák használata így nagy mértékű költségcsökkentő és ezáltal nyereségesség növelő hatással bír (ami a befektetők, tulajdonosok számára az egyik legfontosabb szempont), de a legjelentősebb ipari vállatok ennél hosszabb távon is gondolkodnak. 

Tartozzon azok közé az ipari vállalatok közé, akik nem csak beszélnek róla, hanem valóban felelősen tesznek a környezetért és élhetőbbé teszik a jövőt!

 

További információk és ajánlatkérés: +3620 984 7328, +3620 356 6600