Hőszivattyús rendszerek

Fűtés és hűtés hőszivattyúval

A hőszivattyú az egyik legmodernebb fűtő és klímaberendezés, ami ma a piacon elérhető. A hőszivattyúk működése egyszerű: attól függően, hogy télen vagy nyáron használjuk, a készülék a külső környezetből vagy lakás belsejéből hőt von ki, majd a másik oldalra szállítja azt. A lakossági és vállalati felhasználásban legnépszerűbb típus a levegő-víz hőszivattyú, amely a környezeti levegő hőenergiáját hasznosítja.
A hőszivattyús rendszerek használata teljes mértékben kiváltja a földgázhasználatot, működtetésükhöz pusztán elektromos áramra van szükség. Ugyanakkor egy nagy hatékonyságú napelem rendszerrel kombinálva a hőszivattyú képes lehet akár teljes mértékben megújuló energiaforrásra támaszkodni.

Hőszivattyús rendszerek szerelése

Mik a levegő-víz hőszivattyú előnyei?

 • hiszen a hűtés és fűtés hőszivattyúval való kialakítása kiváltja a kazán
  Gazdaságos: Rezsiköltséget takarít meg
 • Környezetbarát: Nem szennyezi a levegőt, hiszen zárt rendszerként nem bocsát ki a környezetünkre ártalmas gázokat, anyagokat. A bolygónk jövőjét szem előtt tartó környezettudatos magatartás lehetőségét nyújtja számunkra.
 • Kiemelkedő hatásfok.
 • Könnyen és gyorsan telepíthető, akár a hagyományos fűtési rendszerekre is.
 • – 25 és +45°C között alkalmazható, azaz a Magyarország területén előforduló időjárási viszonyok között biztonságosan használható.
 • Nincsenek olyan potenciális veszélyforrások (robbanásveszély, szénmonoxid mérgezés), mint a gázfűtés esetén.
 • Független a fosszilis energiahordozóktól
 • Nincs szükség gázkéményre és gáztervre.
 • Univerzális megoldás, hiszen a hűtés és fűtés hőszivattyúval való kialakítása kiváltja a kazán, a klímaberendezés és a vízmelegítő feladatát, ráadásul lényegesen jobb hatásfokkal és gazdaságosabban végzi a dolgát, mint az említett eszközök.
 • Lehetőség nyílik sokak vágyának teljesülésére: az energiaszolgáltatóktól való függetlenedésre. Ehhez szükség van egy szakszerűen méretezett napelem rendszerre.

Hőszivattyú rendszer telepítése profiktól

A levegő-víz hőszivattyús rendszerek beltéri egységei az elpárologtatók, kültéri egységei az úgynevezett kondenzátorok, amelyek között a rendszer hűtőközeg keringtetésével áramoltatja a hőenergiát. Attól függően, hogy mekkora ingatlanról van szó, több kül- és beltéri egységre is szükség lehet a hatékony működés elérése érdekében, éppen ezért fontos, hogy olyan szakembereket bízzon meg a rendszer telepítésével, akik alapos helyszíni felmérés alapján fel tudják mérni, mekkora teljesítményű rendszerre lesz szükség.

Szolgáltatásunk keretében vállaljuk az ingyenes konzultációt, a helyszíni felmérés elvégzését, a rendszer megtervezését, valamint szakszerű kiépítését.

Napelemes megoldással tenné energiahatékonnyá új hőszivattyúját? A napelem rendszer cégeknek és magánszemélyeknek is egyszerűen, gazdaságosan kiépíthető. Keressen minket a részletekkel kapcsolatban e-mailen!

Ingyenes ajánlatot kérne vagy kérdése van?

Hívjon minket bátran!
Energoptimo Kft.
Ha kérdése, kérése vagy megjegyzése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársunkhoz alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

Adószám: 24926953-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-195780

Adatvédelmi nyilatkozat
Ügyfélfogadás
Hétfő: 07:00 - 15:00
Kedd: 08:00 - 16:00
Szerda: 08:00 - 16:00
Csütörtök: 08:00 - 16:00
Péntek: 08:00 - 16:00
Szombat: Előre egyeztetve
Vasárnap: Zárva vagyunk
Kapcsolat

Iroda: 2600 Vác, Gödöllői út 15.

Székhely és postacím: 2600 Vác, Gödöllői út 15.