Napelem rendszer cégeknek – most érdemes igazán váltani!

Napelem rendszer cégeknek – most érdemes igazán váltani!
2022.06.27.

Bár jelen állás szerint a mikrovállalkozások mégis bennmaradhatnak a rezsicsökkentésben, azonban a kedvezményes díjakat csupán addig vehetik igénybe, ameddig eleget tesznek egy úgynevezett fogyasztási korlátnak.

A fogyasztási korlát abszolút újdonságnak számít, mert ilyen feltétel az eddigiekben nem létezett a vállalkozások számára. A most bevezetett fogyasztási korlát szerint, a legkisebb cégek addig kapják csökkentett áron az energiát, ameddig az energiafogyasztásuk nem haladja meg éves szinten a 4606 kWh energiafelhasználást, illetve az évi gázfogyasztásuk nem lesz több mint 1489 m3-nál. Ugyanakkor azok a legkisebb vállalkozások jogosultak év végéig az olcsóbb tarifára, amelyek „foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg”.

Függetlenítse magát mielőbb az energiaszolgáltatóktól!

Ugyan ezekkel a feltételekkel nem minden kkv szorul ki a rezsicsökkentésből, még így is rengeteg cégnek időszerűvé vált elgondolkoznia azon, hogy mielőbb leváljon a fosszilis energiahordozókról és megújuló energiára váltson. Annál is inkább fontos lett ez a lépés, mert az energiaárak egyre jobban elszállnak, így pedig nagyon sok cég kerülhet a jövőben anyagilag is nehéz helyzetbe. Viszont az olyan energiaforrások, mint a napelem, nem csak fenntartható, de teljes mértékben pénztárcabarát megoldást jelenthetnek számukra. Ráadásul a céges szegmens egy részének átállása megújuló energiaforrásokra nem csak az energetikai függőség megszüntetése miatt lehet esedékes, de a károsanyag-kibocsájtás csökkentése miatt is fokozottan fontos lenne mielőbb váltaniuk.

Hosszú távú, időtálló befektetés most napelem rendszerre átállnia, aminek elképesztő előnyeit akár három évtizeden keresztül is élvezheti. Napelem rendszer cégeknek – az Energooptimo teljes körű szolgáltatást nyújt a napelem kivitelezés terén. Érdeklődjön a részletekről, a finanszírozási lehetőségekről munkatársainknál!

Vissza