Elektromos autótöltő + napelemes rendszer = fenntartható és környezetbarát megoldás

Elektromos autótöltő + napelemes rendszer = fenntartható és környezetbarát megoldás
2022.09.23.

A megújuló energiaforrások egyre nagyobb szerepet játszanak a világban – nem csupán a globális gazdaságban, de az emberek mindennapi életében is.

Éppen ezért sokan döntenek olyan megoldások mellet, amelyekkel teljesen ki lehet váltani a fosszilis energiahordozókat, legyen szó fűtésről vagy éppen autózásról. De attól, hogy valami elektromos, valóban fenntartható és környezetbarát is? Napelem rendszerrel igen!

Miért érdemes elektromos autót vásárolni?

Nemhogy néhány évtizede, de még néhány éve is elképzelhetetlen lett volna, amit ma látunk az utakon: zöld rendszámos, kipufogó nélküli autók mindenfelé, és nem, nem csak Dániában, de egyre inkább itthon, Magyarországon is. Bár az elektromos gépjárművek még drágábbak, mint benzines vagy dízeles társaik, az emelkedő üzemanyagárak miatt vagy épp a környezetbarátabb technológia miatt hosszú távon mindenki érdeke, hogy az elektromos meghajtás átvegye az uralmat az utakon.

Elektromos autótöltés környezetbarát módon?

Az elektromos autók elterjedése persze magával hozza a technológiával szembeni fenntartásokat is, hiszen egyre több kritika éri ezt a technológiát, mondván sok esetben az elektromos áramot is fosszilis energiahordozókból állítják elő. Való igaz, a hálózati áram egy részét szénerőművek, valamint jelentős hányadát atomerőművek fedezik, ami miatt az elektromos áram nem tekinthető maximálisan környezetbarátnak. Természetesen az elektromos autók károsanyag-kibocsátása még hálózati áram használata esetén is kisebb, mint a benzines autóké, azonban fontos tudni, hogy napelem rendszerekkel kombinált elektromos autótöltő telepítésével az elektromos autók fenntartását teljesen zölddé tehetjük.

Elektromos autótöltő telepítése otthon

Egy elektromos autó azért is lehet praktikus választás, mert esetükben lehetőség van az otthoni töltésre, ráadásul a megfelelő napelem rendszerrel akár teljesen ingyen. Noha a szolgáltatók által biztosított áram igénybevételével az átlagos fogyasztás fedezése egy otthon energiafogyasztásának mindegy felét is kiteheti, a megfelelő minőségű és mennyiségű napelemek elegendő energiát termelhetnek az egész háztartás számára. A rendszer kiépítéséhez ugyanakkor pontos felmérés szükséges, ezért a kifizetődő végeredmény érdekében fontos, hogy szakszerű energetikai tanácsadást kérjen.

Autótöltés otthoni töltővel:

  • Gyors töltés egyszerűen – töltse fel autóját néhány óra alatt!

  • Biztonságos megoldás bármely családi házban

  • Napelemmel kombinálva 100%-ban megújuló energia használata

Napelem rendszerek otthonfelújítási támogatással

Az otthonfelújítási támogatás az elmúlt időszak slágertémája volt – számos család korszerűsítette ilyen módon ingatlanját. Szerencsére a támogatás még 2022 végéig elérhető, így a napelem rendszer telepítésének akár 50%-a fedezhető vissza nem térítendő állami forrásból.

A napelem rendszerek előnyei:

  • Csökkentik a villanyszámlát

  • Segítenek függetlenedni a földgáztól

  • Javítják az ingatlan energetikai besorolását

  • Gyorsan megtérülnek, és kevés karbantartást igényelnek

  • Állami támogatások is igénybe vehetők a rendszer kiépítésére

Otthoni töltőállomás és napelem rendszer telepítésén gondolkodik? Keressen minket most!

Vissza