Elektromos autótöltés napelem rendszerrel

Elektromos autótöltés napelem rendszerrel
2022.06.16.

Néhány évtizeddel ezelőtt még sci-fibe illőnek hatottak az elektromos autók, azonban ma már szerencsére egyre többet látni belőlük a magyar utakon is.

Bár a villanyautók jelenleg drágábbak benzines társaiknál, a fenntartásukra éppen az ellenkezője igaz, így a fosszilis energiahordozók árnövekedése mellett az elektromos járművek hosszabb távon jó befektetésnek számítanak. Különösen akkor, ha töltésüket otthon, napelemről oldjuk meg.

Napelem rendszerek a teljes energiaellátáshoz

A globális felmelegedést mindenki a saját bőrén érezheti, így egyre többen szeretnének átfogó módon tenni a környezetvédelemért. A megfizethető árú napelem rendszerek lehetőséget kínálnak arra, ami korábban szinte elképzelhetetlen volt – akár teljes mértékben megújuló napenergiából fedezni egy otthon áramellátását.

Legyen szó világításról, a háztartási gépekről vagy éppen a komolyabb energiaigényű fűtési és klímarendszerekről, a tetőre telepített napelemrendszerek akár a teljes villanyszámlát kiválthatják, így hosszú távon is fenntartható megoldást jelenthetnek. És nincs ez másként az elektromos autók rendszeres töltésével sem.

Villanyautótöltés fenntartható módon

Az elektromos autósokat gyakran éri kritika azért, mert a hálózatról táplált töltőállomások által szolgáltatott energia sok esetben mégiscsak szénerőművekből származik. Bár a villanyautók még ebben az esetben is jelentős mértékben csökkentik a városok szmogszintjét, ha napelemes töltési technikát alkalmazunk, lehetséges száz százalékban megújuló energiaforrást használni – ráadásul egyszerűbben, mint azt sokan gondolnák.

A NOARK fali töltők segítségével megfizethető módon, otthoni körülmények között is profi elektromos autótöltő állomás alakítható ki. Az otthoni hálózatokhoz tervezett, falra szerelhető készülékek egyszerűen telepíthetőek, és bármely tölthető elektromos autóhoz csatlakoztathatóak, így költséghatékony alternatívát jelentenek az egyre inkább fizetőssé váló közterületi töltéssel szemben.

Napelem rendszerrel tenné költséghatékonyabbá háztartása áramellátását? Forduljon hozzánk kérdéseivel, és kérjen ajánlatot!

Vissza