Blog

sziget uzemu napelemrendszer

Szigetüzemű napelem rendszer: mikor ideális megoldás?

2023.12.18.

Az utóbbi években elszálló energiaárak, a közüzemi hálózatnak való kitettség sokakben indította el a napelemek iránti érdeklődést. Annál is inkább, mivel környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontból is sokkal kedvezőbb így megoldani akár a fűtést is, szemben a gázzal vagy a fafűtéssel. A szigetüzemű napelemes rendszer a teljes függetlenedést célozta meg, hiszen működése során egyáltalán nincs szükség a központi hálózatra. Nézzük, hogyan lehetséges ez!

Megnézem
461606539b3250b2

A Deye full hibrid invertereké a jövő

2023.10.04.

NORMÁL, HIBRID ÉS SZIGETÜZEM EGYBEN. A megtermelt értékes energia felhasználása veszteség nélkül, szünetmentes tápegység üzemmód, időzíthető visszatáplálási időszak, okos fogyasztók kezelése – hosszú ideig tudnánk sorolni a Deye valós full hibrid napelem inverter előnyeit. Manapság, amikor fokozottan fontossá vált az energiatárolás, amikor már nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy bármennyi energiát is elpazaroljunk, egyre nagyobb jelentőséggel bír, hogy milyen működésű inverter mellett tesszük le a voksunkat.

Megnézem
_g5b9397 k

Minden, amit az 50 kW-os napelem rendszerről tudni érdemes

2023.09.27.

Hallott már erről és kíváncsi, hogy minek köszönheti töretlen népszerűségét az 50 kW-os napelem rendszer? Vállalata költségeinek csökkentése miatt napelem rendszer telepítésén gondolkozik, de szeretne az engedélyeztetés minden nyűgjétől-bajától megszabadulni? Önmagában már az 50 kW-os napelem rendszer ára is csalogató, de még többet megtudna a típus előnyeiről? Ha igen, érdemes tovább olvasnia, hiszen következő bejegyzésünkben részletesebben is kitérünk az 50 kW-os napelem rendszer praktikusságára, ugyanakkor néhány szót ejtünk arról is, hogy milyen elváráshoz nem feltétlenül igazodik a háztartási méretű kiserőműnek számító napelemes rendszer. Tudjon meg többet!

Megnézem
forian-crop

Megjelent a szaldó elszámolásra vonatkozó kormányrendelet

2023.09.17.

A szeptember 13-ai kormányrendeletben három fontos szabályozás is megjelent, ami végre tisztázza az eddigi kérdéses napelem telepítési és engedélyezési témákat. A legfontosabb, hogy azok a háztartások, amelyek 2023. szeptember 7-ig jelezék napelem telepítési igényüket (azaz beadták az áramszolgáltató felé az igénybejelentést), a telepítéstől számított 10 évig éves szaldó rendszerben maradnak, ha 2026. január 1. előtt befejezik a beruházást.

Megnézem

A hibrid napelem rendszer és a szigetüzemű napelem rendszer közti különbségek

2023.07.17.

Ha szigetüzemű napelem vagy hibrid napelem rendszer telepítésén gondolkozik – a kezdeti mérlegelés pillanataiban –, a következő néhány gondolat a segítségére lehet. A választást megelőző tudatos döntés ebben az esetben kulcsfontosságú, hiszen mindkét napelem rendszernek megvannak a maga előnyei, jellegzetességei; működésünkben kevés, ugyanakkor nagyon is lényeges különbségek vannak, amelyekkel Önnek is jó tisztában lennie. Ezeket, illetve egyedi fogyasztási szokásait jól átgondolva érdemes végleges döntést hoznia, ha pedig mindezek mellé némi szaktanácsadásra is szüksége lenne, hozzáértő csapatunkhoz bizalommal fordulhat.

Megnézem
solar-power-283775

Napelemes rendszerrel csatlakozna a hálózathoz? Erről tudnia kell!

2023.05.03.

Az Európai Bizottság (EB) javaslatára Magyarországnak legkésőbb 2024. december 31-ig fel kell oldania a lakossági napelemes hálózati betáplálási tilalmat. Ameddig ez nem történik meg, addig is az ideiglenes korlátozást rendszeresen, legalább fél évente újra felül kell vizsgálnia a kormánynak műszaki és objektív tényezők alapján. Ha Magyarország a jövőben hozzá akar férni a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) támogatási forrásokhoz, az EB javaslat csomagjába foglalt napelem kivitelezési reformokat és beruházásokat muszáj végrehajtania.

Megnézem