Blog

A kWp jelentése és fontossága a napelemes rendszereknél

A kWp jelentése és fontossága a napelemes rendszereknél

2024.01.17.

Minden napelemes rendszer tervezése és telepítése azzal kezdődik, hogy a megrendelő és a telepítő cég közösen kikalkulálja, hogy mekkora teljesítményű rendszerre lesz szükség az eddigi áramfogyasztás alapján. A napelem teljesítményének mérésére egy új mértékegység született, ez pedig a kWp (azaz kilowatt peak). Az alábbiakban kiderül, honnan ered az a kifejezés, mit takar a peak, és miért több és más ez a mértékegység, mint a kW vagy a kWh.

Megnézem
sziget uzemu napelemrendszer

Szigetüzemű napelem rendszer: mikor ideális megoldás?

2023.12.18.

Az utóbbi években elszálló energiaárak, a közüzemi hálózatnak való kitettség sokakben indította el a napelemek iránti érdeklődést. Annál is inkább, mivel környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontból is sokkal kedvezőbb így megoldani akár a fűtést is, szemben a gázzal vagy a fafűtéssel. A szigetüzemű napelemes rendszer a teljes függetlenedést célozta meg, hiszen működése során egyáltalán nincs szükség a központi hálózatra. Nézzük, hogyan lehetséges ez!

Megnézem
461606539b3250b2

A Deye full hibrid invertereké a jövő

2023.10.04.

NORMÁL, HIBRID ÉS SZIGETÜZEM EGYBEN. A megtermelt értékes energia felhasználása veszteség nélkül, szünetmentes tápegység üzemmód, időzíthető visszatáplálási időszak, okos fogyasztók kezelése – hosszú ideig tudnánk sorolni a Deye valós full hibrid napelem inverter előnyeit. Manapság, amikor fokozottan fontossá vált az energiatárolás, amikor már nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy bármennyi energiát is elpazaroljunk, egyre nagyobb jelentőséggel bír, hogy milyen működésű inverter mellett tesszük le a voksunkat.

Megnézem
_g5b9397 k

Minden, amit az 50 kW-os napelem rendszerről tudni érdemes

2023.09.27.

Hallott már erről és kíváncsi, hogy minek köszönheti töretlen népszerűségét az 50 kW-os napelem rendszer? Vállalata költségeinek csökkentése miatt napelem rendszer telepítésén gondolkozik, de szeretne az engedélyeztetés minden nyűgjétől-bajától megszabadulni? Önmagában már az 50 kW-os napelem rendszer ára is csalogató, de még többet megtudna a típus előnyeiről? Ha igen, érdemes tovább olvasnia, hiszen következő bejegyzésünkben részletesebben is kitérünk az 50 kW-os napelem rendszer praktikusságára, ugyanakkor néhány szót ejtünk arról is, hogy milyen elváráshoz nem feltétlenül igazodik a háztartási méretű kiserőműnek számító napelemes rendszer. Tudjon meg többet!

Megnézem