• "A projekt-tervezéshez tisztelet és együttműködés, a kivitelezéshez pedig nagy szakértelem társul az Energoptimonál!" Lakner László, Lakner Winery

  "A projekt-tervezéshez tisztelet és együttműködés, a kivitelezéshez pedig nagy szakértelem társul az Energoptimonál!" Lakner László, Lakner Winery

 • "Extra igényeim voltak, ezek leszervezésében is partnerek voltatok. 5*-ot adok!" Apkó László, Schal-tech Kft.

  "Extra igényeim voltak, ezek leszervezésében is partnerek voltatok. 5*-ot adok!" Apkó László, Schal-tech Kft.

 • "Precíz, szervezett, összehangolt munkavégzés, pontosság, udvarias viselkedés." Kétdoki Kft., Dr. Gyergyói László

  "Precíz, szervezett, összehangolt munkavégzés, pontosság, udvarias viselkedés." Kétdoki Kft., Dr. Gyergyói László

 • „Ügyfélbarát hozzáállás, vevői igények pontos felmérésének személyes feltérképezése, az ügyféligények rugalmas kezelése” Bodócs József, Budapest

  „Ügyfélbarát hozzáállás, vevői igények pontos felmérésének személyes feltérképezése, az ügyféligények rugalmas kezelése” Bodócs József, Budapest

Hőszivattyús rendszer

Hőszivattyús rendszer, alternatív fűtési- és hűtési megoldások 

 A  teljes fűtési-, hűtési igény nagy részének kiváltása megújuló energiával is lehetséges! 

A megújuló energiák használata az iparban is egyre nagyobb szerepet kap. A környezeti változásokhoz való alkalmazkodás és az energiafüggőség az alternatív energiák felhasználása felé fordítja már a magyarországi gyártó cégek figyelmét is.

Hőszivattyús rendszer tervezése, kivitelezése

A hőszivattyús rendszer  környezetkímélő megújuló energiával biztosítja a gyár fűtési és hűtési igényének egy jelentős részét.

Az ipari méretű hőszivattyús rendszer megtervezésében, engedélyeztetésében, kivitelezésében is számíthat ránk!

Cégünk komplex szolgáltatást nyújt; a helyszíni felmérés után megtervezzük a hőszivattyús rendszert, ellátjuk a projekt teljes körű kivitelezését, majd a rendszer karbantartásában is számíthat ránk.

 

Hőszivattyús rendszer kiépítésén gondolkodik? Mi elkészítjük a megvalósítási javaslatot!

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, amely után megkapja az optimális hőszivattyús rendszerre vonatkozó megvalósítási javaslatot, a pontos költség kimutatást és a megtérülési idő számítást (ROI) minden kifejezetten az Ön gyáregységére, ipari létesítményére!

 

Kérem az ingyenes hőszivattyús felmérést és ajánlatot!

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket!

Név *:
Cégnév *:
Telefonszám *:
E-mail *:
Megvalósítás ideje *:Finanszírozás:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 A megadott adatok kezelése az adatvédelmi nyilatkozatunknak megfelelően történik

Hogyan működik egy hőszivattyús rendszer?

A hőszivattyú működéséhez a legfontosabb a hűtőközeg, amit a továbbiakban munkaközegnek fogunk nevezni. Lényeges tulajdonsága hogy a forráspontja alacsony hőmérsékleten van. Ha a kültéri levegőt vagy a talajvizet egy hőcserélőbe (elpárologtató) vezetjük, amelynek másik oldalán a munkaközeg kering, a munkaközeg elvonja az elpárolgásához szükséges hőt a vízből vagy a levegőből, és folyadék halmazállapotból gőz halmazállapotba megy át. A hőforrásként használt közeg (víz vagy levegő) eközben néhány fokkal lehűl. A gáz halmazállapotú munkaközeget egy kompresszor szívja el és sűríti össze. A nyomás növekedésével párhuzamosan a munkaközeg hőmérséklete is megnő, a munkaközeg magasabb hőmérsékletszintre lett „szivattyúzva”. A kompresszor működtetéséhez elektromos energia szükséges. Mivel a kompresszor hűtőközege maga az elszívott gáz, ez az energia nem veszteség, hanem a munkaközeggel együtt a fűtési hőcserélőbe (kondenzátorba) jut. Itt a munkaközeg a hőforrásból nyert és a kompresszor hajtásából kapott hőjét a fűtési rendszerben keringetett víznek adja át, miközben lecsapódik. Végül egy fojtószelepen keresztül, így csökkenő nyomással újból az elpárologtatóba jut vissza, ahol a körfolyamat elölről kezdődik.


Milyen hőszivattyúval dolgozunk mi?

Cégünk elsősorban felsőkategóriás műszaki színvonalat képviselő Mitsubishi Electric Zubadan hőszivattyúk és a svéd ES hőszivattyúk telepítésével foglalkozik, amelyek a meglévő házak felújításakor és az újonnan épülő házakba történő beépítéskor is egyaránt kiválóan alkalmazhatók. Az adott épület vonalaihoz illeszkedő tervezés, a hosszú vezetékek és a készülék kompakt mérete nagyfokú rugalmasságot biztosít az építtetőnek. Bármilyen kis telekről is legyen szó, a tetőn vagy a hátsó udvarban biztosan találunk megfelelő helyet a halk hőszivattyú elhelyezésére.

Mitubishi Electric hőszivattyúk előnyei:

A Zubadan hőszivattyúk -25° C-os külső hőmérsékletig képesek a helyiség fűtéséről gondoskodni, rendelkeznek a levegős hőszivattyúk minden előnyével, ám több dologban is felülmúlják azt, hiszen a levegős hőszivattyúk között is van különbség.

Nagy teljesítményű

A Zubadan levegő-víz hőszivattyú -15°C-on is 100% teljesítmény leadására képes - szemben a hagyományos levegős hőszivattyúkkal – tisztán hőszivattyúsan kiegészítő elektromos segédfűtés nélkül.

Gyors

A Zubadan hőszivattyú képes néhány perc alatt felfűteni a helyiséget, ezt a gázfűtésnél gyorsabban és olcsóbban teszi.

Télálló

A kültéri egységeknek elsősorban fagypont alatt kell a legjobb teljesítményt nyújtaniuk. Az ötletes és világszabadalmaztatott alacsony hőmérsékletű hűtési teljesítményével a Zubadan hőszivattyú még igen alacsony külsőhőmérséklet esetén is magabiztosan gondoskodik a fűtendő helyiség kellemes hőmérsékletéről, működése -28°C-on is garantált.

Energiatakarékos

A Zubadan hőszivattyúk a leggazdagságosabban üzemeltethető készülékeknek járó A-energiaosztályú besorolással rendelkeznek.

Optimalizált leolvasztási funkció

Ha fagypont alatt a levegőben lévő pára a kültéri egységre fagy, akkor automatikusan bekapcsol az optimalizált leolvasztási funkció, gondoskodva az állandó energiahatékonyságról és fűtési teljesítményről. A Zubadan technológiával a kültéri egység különösen gyorsan és hatékonyan leolvasztható, ezáltal a rendszer néhány perc múlva ismét teljes fűtési teljesítménnyel működhet.

ES hőszivattyúk előnyei:

 • Az ES hőszivattyú a meglévő fűtési és használati melegvíz-rendszerhez könnyen illeszthető, ezáltal 50-60%-kal csökkentve a költségeket.
 • Svéd tervezés, svéd minőség, mely garancia a hazánkban tapasztalható klimatikus viszonyok melletti optimális működésre. Összehasonlításképpen gondoljunk csak a zordabb skandináv éghajlati jellemzőkre, amelyekre tervezték és amelyeken nagy számban használják a berendezést.
 • Önálló fűtési megoldásként is megállja a helyét, -25 és +45°C között biztonságosan dolgozik, automatikusan kiválasztva a leghatékonyabb megoldást.
 • Automatikusan kiválasztja a leghatékonyabb működési beállítást.
 • Kitűnő ár-érték arány.
 • A külső hőmérsékletet monitorozva állítja be a belső hőmérsékletet a lakók komfortjához, a „fűtési görbe” funkciónak köszönhetően.
 • Folyamatosan optimalizálja a fűtési rendszer energiafogyasztását.
 • Integrált 200 literes tárolótartály. All in One technológia
 • Ciklikus öntisztító folyamat Legionella (vízszerető baktérium, amely mindenütt előfordul, ahol pangó meleg víz van) ellen.
 • A használati meleg víz mellett, kétféle hőmérsékletű fűtővizet is előállít, felület- és radiátoros fűtéshez.
 • Egyszerű fűtés/hűtés átkapcsolás, plusz kapcsoló és váltószelep nélkül.
 • A „fogyasztási csúcsidő áthidalása” funkció kizárja, hogy használati meleg víz nélkül maradjunk.
 • A gyártó a kompresszort inverterrel szereli fel, így a berendezés működése tökéletesen alkalmazkodik a külső hőmérséklethez és a belső igényekhez. Ezek a rendszerek kiemelkedő hatásfokkal látják el fűtési és hűtési feladatukat. A működés teljesen automatikus és a beépített elektromos fűtőbetét 100%-os tartalékfűtést biztosít extrém körülmények esetére (-12°C alatt).

! AKTUÁLIS PÁLYÁZATOK ! (2016 - 2018) 

Vissza nem térítendő támogatás cégeknek energetikai felújításra, megújuló energia alapú rendszerekre! 

Komplex energetikai projektek támogatása mikro-, kis- és középvállalatoknál:

Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása (GINOP‐4.1.4-19)

Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi
régióban kombinált hiteltermékkel (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16)

 

További információk és ajánlatkérés: +3620 984 7328, +3620 356 6600


Keressen minket!

Kérdése lenne? Itt vagyunk, hogy segítsünk!

+3620 984 7328

+3670 385 6302

+3620 356 6600

service@energoptimo.hu

2600 Vác, Balassagyarmati út 29.

Hasznos Oldalak:

energia.lap.hu
futes.lap.hu
napelem.lap.hu 

Megosztás

Rólunk mondták

„Precíz, szervezett, összehangolt munkavégzés, pontosság, udvarias viselkedés."

Dr. Gyergyói László, ügyvezető, Kétdoki Kft.

„Tökéletesen elvégeztétek a dolgotokat, minden rendben zajlott, jöttetek amikor megbeszéltük, és azóta is szépen működik a rendszer. Extra igényem is volt, mert a nyílászárókkal és lemezburkolatokkal azonos színű napelemes tartószerkezetet szerettem volna, és ennek leszervezésében is partnerek voltatok. Tőlem mindenre 5*-ot kaptok!”

Apkó László, Budaörs

„Az ügyfélbarát hozzáállás, a telepítési helyszín és a vevői igények pontos felmérésének személyes feltérképezése, továbbá az ajánlati változatok és az ügyféligények rugalmas kezelése mind azt a döntésemet alapozták meg, hogy az Energoptimo Kft.-t válasszam a HMKE napelemes rendszer telepítésére. A rendszer a beüzemelése óta kiválóan működik, ezúton is köszönöm az együttműködést!”

Bodócs József, Budapest

"A projekt tervezéséhez tisztelet és együttműködési készség, a pályázatos anyagok kezeléséhez végtelen türelem, a kivitelezéshez pedig nagy szakértelem társul az Energoptimo-nál! Csak ajánlani tudom Őket!”

Lakner László, ügyvezető-tulajdonos, Laknery Winey Kft.

„Kiemelném a jó kommunikációt, tényleg mindent meg tudtunk beszélni.”

Fábián József, ügyvezető, Otis Bt.