• Napelem rendszer céges telephelyekre 55%-os támogatással!

  Napelem rendszer céges telephelyekre 55%-os támogatással!

  Most féláron telepíthet céges telephelyére napelem rendszer a GINOP 414 és 413 pályázati támogatással! 4 éves megtérülés, vissza nem térítendő támogatással!

 • Elektromos ipari fűtési megoldások megújuló energiával kombinálva

  Elektromos ipari fűtési megoldások megújuló energiával kombinálva

  Komfortos, olcsó, környezettudatos ipari fűtés

 • Napelem rendszerek telepítése

  Napelem rendszerek telepítése

  Napenergia hasznosítása ipari környezetben - elektromos áram termelés az energiatudatosság és a fenntarthatóság jegyében

 • Üzemcsarnokok, raktárak, irodák LED világítás tervezése, kivitelezése

  Üzemcsarnokok, raktárak, irodák LED világítás tervezése, kivitelezése

  Akár 80%-os költség csökkentéssel és 8 hónapon belüli megtérüléssel

Energia optimalizálás garantált megtérüléssel

Keressen minket!

Kérdése lenne? Itt vagyunk, hogy segítsünk!

+3620 984 7328
+3620 356 6600

service@energoptimo.hu


Személyesen is várjuk bemutatótermünkben!

2600 Vác, Balassagyarmati út 29.

Hétfő-Péntek: 8.00-16.30

Szombat: Előre egyeztetett időpontban


Hasznos Oldalak:

energia.lap.hu
futes.lap.hu
napelem.lap.hu 

Facebook oldal

Google+

Megosztás

Cégünk Fogyasztói Vélemény tanúsítvánnyal rendelkezik.

A "Fogyasztói Vélemény " tanúsítványt csak olyan vállalkozások érdemelhetik ki, melyek az ügyfelek visszajelzései alapján kifogástalan véleménnyel rendelkeznek a világhálón.

Pályázatok, támogatás

Hőszivattyús rendszer

Hőszivattyús rendszer, alternatív fűtési- és hűtési megoldások 

 A  teljes fűtési-, hűtési igény nagy részének kiváltása megújuló energiával is lehetséges! 

A megújuló energiák használata az iparban is egyre nagyobb szerepet kap. A környezeti változásokhoz való alkalmazkodás és az energiafüggőség az alternatív energiák felhasználása felé fordítja már a magyarországi gyártó cégek figyelmét is.

Hőszivattyús rendszer tervezése, kivitelezése

A hőszivattyús rendszer  környezetkímélő megújuló energiával biztosítja a gyár fűtési és hűtési igényének egy jelentős részét.

Az ipari méretű hőszivattyús rendszer megtervezésében, engedélyeztetésében, kivitelezésében is számíthat ránk!

Cégünk komplex szolgáltatást nyújt; a helyszíni felmérés után megtervezzük a hőszivattyús rendszert, ellátjuk a projekt teljes körű kivitelezését, majd a rendszer karbantartásában is számíthat ránk.

 

Hőszivattyús rendszer kiépítésén gondolkodik? Mi elkészítjük a megvalósítási javaslatot!

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, amely után megkapja az optimális hőszivattyús rendszerre vonatkozó megvalósítási javaslatot, a pontos költség kimutatást és a megtérülési idő számítást (ROI) minden kifejezetten az Ön gyáregységére, ipari létesítményére!

 

Kérem az ingyenes hőszivattyús felmérést és ajánlatot!

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket!

Név *:
Cégnév *:
Telefonszám *:
E-mail *:
Megvalósítás ideje *:Finanszírozás:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 A megadott adatok kezelése az adatvédelmi nyilatkozatunknak megfelelően történik

Hogyan működik egy hőszivattyús rendszer?

A hőszivattyú működéséhez a legfontosabb a hűtőközeg, amit a továbbiakban munkaközegnek fogunk nevezni. Lényeges tulajdonsága hogy a forráspontja alacsony hőmérsékleten van. Ha a kültéri levegőt vagy a talajvizet egy hőcserélőbe (elpárologtató) vezetjük, amelynek másik oldalán a munkaközeg kering, a munkaközeg elvonja az elpárolgásához szükséges hőt a vízből vagy a levegőből, és folyadék halmazállapotból gőz halmazállapotba megy át. A hőforrásként használt közeg (víz vagy levegő) eközben néhány fokkal lehűl. A gáz halmazállapotú munkaközeget egy kompresszor szívja el és sűríti össze. A nyomás növekedésével párhuzamosan a munkaközeg hőmérséklete is megnő, a munkaközeg magasabb hőmérsékletszintre lett „szivattyúzva”. A kompresszor működtetéséhez elektromos energia szükséges. Mivel a kompresszor hűtőközege maga az elszívott gáz, ez az energia nem veszteség, hanem a munkaközeggel együtt a fűtési hőcserélőbe (kondenzátorba) jut. Itt a munkaközeg a hőforrásból nyert és a kompresszor hajtásából kapott hőjét a fűtési rendszerben keringetett víznek adja át, miközben lecsapódik. Végül egy fojtószelepen keresztül, így csökkenő nyomással újból az elpárologtatóba jut vissza, ahol a körfolyamat elölről kezdődik.


Milyen hőszivattyúval dolgozunk mi?

Cégünk elsősorban felsőkategóriás műszaki színvonalat képviselő Mitsubishi Electric Zubadan hőszivattyúk és a svéd ES hőszivattyúk telepítésével foglalkozik, amelyek a meglévő házak felújításakor és az újonnan épülő házakba történő beépítéskor is egyaránt kiválóan alkalmazhatók. Az adott épület vonalaihoz illeszkedő tervezés, a hosszú vezetékek és a készülék kompakt mérete nagyfokú rugalmasságot biztosít az építtetőnek. Bármilyen kis telekről is legyen szó, a tetőn vagy a hátsó udvarban biztosan találunk megfelelő helyet a halk hőszivattyú elhelyezésére.

Mitubishi Electric hőszivattyúk előnyei:

A Zubadan hőszivattyúk -25° C-os külső hőmérsékletig képesek a helyiség fűtéséről gondoskodni, rendelkeznek a levegős hőszivattyúk minden előnyével, ám több dologban is felülmúlják azt, hiszen a levegős hőszivattyúk között is van különbség.

Nagy teljesítményű

A Zubadan levegő-víz hőszivattyú -15°C-on is 100% teljesítmény leadására képes - szemben a hagyományos levegős hőszivattyúkkal – tisztán hőszivattyúsan kiegészítő elektromos segédfűtés nélkül.

Gyors

A Zubadan hőszivattyú képes néhány perc alatt felfűteni a helyiséget, ezt a gázfűtésnél gyorsabban és olcsóbban teszi.

Télálló

A kültéri egységeknek elsősorban fagypont alatt kell a legjobb teljesítményt nyújtaniuk. Az ötletes és világszabadalmaztatott alacsony hőmérsékletű hűtési teljesítményével a Zubadan hőszivattyú még igen alacsony külsőhőmérséklet esetén is magabiztosan gondoskodik a fűtendő helyiség kellemes hőmérsékletéről, működése -28°C-on is garantált.

Energiatakarékos

A Zubadan hőszivattyúk a leggazdagságosabban üzemeltethető készülékeknek járó A-energiaosztályú besorolással rendelkeznek.

Optimalizált leolvasztási funkció

Ha fagypont alatt a levegőben lévő pára a kültéri egységre fagy, akkor automatikusan bekapcsol az optimalizált leolvasztási funkció, gondoskodva az állandó energiahatékonyságról és fűtési teljesítményről. A Zubadan technológiával a kültéri egység különösen gyorsan és hatékonyan leolvasztható, ezáltal a rendszer néhány perc múlva ismét teljes fűtési teljesítménnyel működhet.

ES hőszivattyúk előnyei:

 • Az ES hőszivattyú a meglévő fűtési és használati melegvíz-rendszerhez könnyen illeszthető, ezáltal 50-60%-kal csökkentve a költségeket.
 • Svéd tervezés, svéd minőség, mely garancia a hazánkban tapasztalható klimatikus viszonyok melletti optimális működésre. Összehasonlításképpen gondoljunk csak a zordabb skandináv éghajlati jellemzőkre, amelyekre tervezték és amelyeken nagy számban használják a berendezést.
 • Önálló fűtési megoldásként is megállja a helyét, -25 és +45°C között biztonságosan dolgozik, automatikusan kiválasztva a leghatékonyabb megoldást.
 • Automatikusan kiválasztja a leghatékonyabb működési beállítást.
 • Kitűnő ár-érték arány.
 • A külső hőmérsékletet monitorozva állítja be a belső hőmérsékletet a lakók komfortjához, a „fűtési görbe” funkciónak köszönhetően.
 • Folyamatosan optimalizálja a fűtési rendszer energiafogyasztását.
 • Integrált 200 literes tárolótartály. All in One technológia
 • Ciklikus öntisztító folyamat Legionella (vízszerető baktérium, amely mindenütt előfordul, ahol pangó meleg víz van) ellen.
 • A használati meleg víz mellett, kétféle hőmérsékletű fűtővizet is előállít, felület- és radiátoros fűtéshez.
 • Egyszerű fűtés/hűtés átkapcsolás, plusz kapcsoló és váltószelep nélkül.
 • A „fogyasztási csúcsidő áthidalása” funkció kizárja, hogy használati meleg víz nélkül maradjunk.
 • A gyártó a kompresszort inverterrel szereli fel, így a berendezés működése tökéletesen alkalmazkodik a külső hőmérséklethez és a belső igényekhez. Ezek a rendszerek kiemelkedő hatásfokkal látják el fűtési és hűtési feladatukat. A működés teljesen automatikus és a beépített elektromos fűtőbetét 100%-os tartalékfűtést biztosít extrém körülmények esetére (-12°C alatt).

! AKTUÁLIS PÁLYÁZATOK ! (2016 - 2018) 

Vissza nem térítendő támogatás cégeknek energetikai felújításra, megújuló energia alapú rendszerekre! 

Komplex energetikai projektek támogatása mikro-, kis- és középvállalatoknál:

Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása (GINOP‐4.1.4-19)

Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi
régióban kombinált hiteltermékkel (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16)

 

További információk és ajánlatkérés: +3620 984 7328, +3620 356 6600