Ipari energia optimalizálása garantált megtérüléssel

Megtakarítási (pénzvisszafizetési) garanciával ∙ Átlagosan 1-3 éven belüli megtérüléssel

Adókedvezmények pályázati beruházáshoz

2016.05.03.

Új beruházást megvalósító vállalkozások komoly adókedvezményben részesülnek. A fejlesztési adókedvezmény állami támogatásnak minősül és a kedvezményt nem kell megpályázni, jogosultsági alapon jár induló beruházásra (önadózás keretében), de igényelni kell a beruházás megkezdése (az első "kapavágás") előtt.

Az igénylést követően 10 évig van lehetőség az igénybe vételre a társasági adóalapból, így annak is ésszerű megfontolni, aki az adott évben nem fog adót fizetni.

A fejlesztési adókedvezmény igénybe vétele esetén az elszámolható költséget meg kell szorozni a regionális támogatási térkép szerinti intenzitással (Debrecen környékén kisvállalkozásoknál 70%-os, középvállalatoknál 60%-os az adókedvezmény).

Szabad vállalkozási zóna adókedvezémény

A szabad vállalkozási zóna területén belül működő vállalkozás a munkaviszonyra tekintettel terhelő adóból adókedvezményt vehet igénybe.

Az adókedvezmény összeg havonta állapítható meg. A kedvezmény egyenlő az új munkavállalóval létesített munkaviszonyban a munkavállalót terhelő közterhekkel és más levonásokkal nem csökkentett (bruttó) munkabér, de legfeljebb 100 ezer forint 27 százalékával a foglalkoztatás első két évében, valamint 14,5 százalékával a foglalkoztatás harmadik évében.

további információk:

http://materal.energiagazdasag.hu/adokedvezmenyek-palyazati-beruhazashoz.html

vissza